23948sdkhjf

Kæmpe handel i global logistik

Med overtagelsen af kinesiske Apex haler Kuehne + Nagel kraftigt ind på DHL som verdens største luftfragtspeditør.

Det er en af de mere opsigtsvækkende handler inden for global luftfart og logistik, der netop er offentliggjort.

Den schweiziske transportkoncern Kuehne + Nagel har overtaget den kinesiske logistikvirksomhed Apex International Corporation, der er en af Asiens førende luftfragtspeditionsvirksomheder, for et ukendt beløb.

Detlef Trefzger, administrerende direktør i Kuehne + Nagel International AG:

- Kombinationen af Apex og Kuehne + Nagel giver os en mulighed for at tilbyde vores kunder et overbevisende alternativ i den konkurrencedygtige asiatiske logistikindustri, især inden for e-handel, hi-tech og e-mobilitet. Vi ser frem til at byde Apex-kollegerne velkommen til familien Kuehne + Nagel, siger Detlef Trefzger.

Apex er ifølge seneste opgørelser verdens 15. største luftfragtspeditør, mens Kuehne + Nagel er verdens næststørste af slagsen – kun overgået af DHL Supply Chain & Global Forwarding. Med købet af Apex kommer K + N meget tæt på sin tyske konkurrent, og det bliver interessant at se opgørelsen over verdens 25 største luftfragtspeditører, som sædvanligvis offentliggøres i starten af sommeren.

Tony Song, bestyrelsesformand og administrerende direktør i Apex:

- Med Kuehne + Nagel har vi fundet en strategisk aktionær og en logistikgruppe med mere end 130 års arv. Vi er sikre på, at vi med denne transaktion vil være i stand til at tilføre værdi til vores kunders forsyningskæder og udvide vores globale logistiknetværk. Vi vil supplere Kuehne + Nagels eksisterende globale Air Logistics-team, samtidig med at vi tilbyder vores ledelse og nøgletalenter unikke karrieremuligheder, siger Tony Song.

Med cirka 1.600 ansatte genererer Apex en årlig omsætning på over 2,1 mia. schweizerfranc (CHF). I 2020 håndterede virksomheden en samlet luftfragtmængde på omkring 750.000 tons og 190.000 TEU til søs.

Joerg Wolle, bestyrelsesformand Kuehne + Nagel International AG:

- I de sidste år har Kuehne + Nagel strategisk og med stor indsats udvidet og udviklet sin forretning i Stillehavsasien. I dag er vi en af de førende aktører og fremskynder yderligere vores vækst og indflydelse i denne region. Asien og Stillehavet har konsekvent vist sig at være en af de vigtigste drivkræfter for global handel. Købet af Apex er en yderligere vigtig hjørnesten i vores strategi og væsentlig opfyldelse af koncernens ambition om Asien og Stillehavet, lyder det fra Joerg Wolle.

Selskaberne har besluttet ikke at oplyse økonomiske detaljer vedrørende købet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156