23948sdkhjf

Fordele og ulemper ved operationel leasing

Dette indhold er sponsoreret

Der findes mange forskellige leasingtyper: Flexleasing, operationel leasing, erhvervsleasing, minileasing og finansiel leasing. Det kan være svært at holde styr på de mange leasingtyper, og hvad der egentlig er bedst for en selv. Derfor er det vigtigt, at man gør sin research inden man begynder at kaste sig ud i et leasingeventyr. Man er allerede godt på vej, hvis man er begyndt at læse denne artikel. Denne artikel har til formål at beskrive, hvordan operationel leasing fungerer, samt beskrive fordele og ulemper ved netop denne leasingtype. På den måde kan man som forbruger veje fordele og ulemper op imod hinanden og beslutte, hvorvidt det er en leasingform for dem.

Læs videre nedenfor omkring fordele og ulemper ved operationel leasing – eller besøg Tjekbil.

Hvad er operationel leasing?

Først er det vigtigt at vide hvad operationel leasing indebærer og hvad det omhandler. Operationel leasing er leje af en bil i en kortere periode. En kortere periode henviser ikke til en uge eller to, men derimod måneder. Der er ofte tale om en leasingperiode på omkring 12-24 måneder. Her betaler man et månedligt beløb for at lease bilen. Det månedlige beløb er sat efter brugsværdien på bilen.

Der hvor operationel leasing adskiller sig fra blandt andet finansiel leasing er, at leasingudbyderen står for vedligeholdelse af bilen. Det vil altså sige, at hvis der sker noget med bilen, betaler leasingselskabet. Det vil med andre ord sige, at man ikke skal tænke på at få ordnet og betalt serviceaftaler og reparationer.

Fordele ved operationel leasing

Der er mange fordele ved operationel leasing. En af disse er at man ikke skal bekymre sig om omkostninger og reparation ved bilen. Som tidligere nævnt, vil man ikke skulle bekymre sig om at fikse problemer ved bilen, og man skal ikke være nervøs for at skulle frem med den store pengepung, når det kommer til skader. Dette sørger leasingforhandleren for, hvilket gør at man har en lang mere overskuelig finansiel periode, når man leaser. Det er en anden fordel ved netop operationel leasing. Man har et månedligt gebyr, som man skal betale, men det er den eneste udgift man har ift. til sin leasede bil. Der er ingen afgifter, ingen salg, ingen reparation. Dette gør at man kan få et langt større overblik over sin økonomi ved netop af benytte den leasingform.

En anden fordel ved leasing, specielt operationel leasing, er at man ikke hæfter for bilen efter leasingperioden. For mange er problemet med at købe en ny eller brugt bil, at det er en stor investering, som man altid taber på. Ved at lease operationelt hæfter leasingudbyderen for bilen efter endt leasingperiode. Det betyder, at det er deres job at sælge eller lease til en anden. Det betyder, at man ikke behøver bekymre sig om at komme af med bilen igen.

Derudover har leasing den fordel, at man kan udskifte ofte. Det betyder, at man kan få en nyere model end man normalt ville kunne få, hvis man købte, samtidig med at ens køreglæde automatisk stiger, når man sætter sig ind i en ny bil.

Fordelene ved operationel leasing er derved, at man slipper for bøvlet med at skulle sælge bilen efter perioden, man skal ikke stå for reparation og derved ingen uforudsigelige udgifter får, samt man har muligheden for at sætte sig ind i en ny bil oftere.

Ulemperne ved operationel leasing

På trods af de mange økonomiske fordele, og den overskuelige som operationel leasing giver, så er det dyrere end hvis man erhvervede bilen selv - hvert fald i de fleste tilfælde. Man får mange fordele ved ikke at skulle bekymre sig om at sælge og reparere bilen, men ofte er det kontrakten og beløbet så højt, at man kommer til at skulle af med flere penge over tid. Det er her man skal overveje om det er det værd. Det kan g

En anden ting, som man skal være opmærksom på når man overvejer at lease. Det er kontrakterne. Der er en grund til at leasing er en forretning, der er på vej frem - og det er fordi, at man kan tjene på det. Kontrakter, som man får stukket i hånden, er ofte lange og ufleksible. Det betyder, at hvis ens situation ændrer sig og man ønsker at ændre i aftalen, kan det være svært at få igennem. Derfor er det vigtigt, at man læser kontrakten grundigt, og har en sikker bund at stå på inden man begynder at lease i alt for lang tid

Derudover kan det siges at være en ulempe ikke at eje aktivet. Det er en rar følelse at sige noget er ens eget, hvilket ikke er tilfældet med leasing. Her låner man en bil i en periode, så man undgår bøvlet med den i fremtiden. Men hvis man kender til bilmarkedet og har en glæde over at eje bilen, er leasing ikke vejen frem.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079