23948sdkhjf

- Både Aarhus og Billund er essentielle

Erhverv Aarhus bakker op om begge lufthavne som vigtige for jysk erhvervsliv.

Interesseorganisationen Erhverv Aarhus har skabt debat om, hvordan den østjyske infrastruktur skal forbedres.

Marc Perera Christensen, direktør i Erhverv Aarhus, udtalte i sidste uge, at den aarhusianske interesseorganisation bakker op om planerne med at forbinde Billund Lufthavn og Aarhus via det nationale jernbanenet.

- Erhvervslivet i det østjyske vækstbånd har behov for at kunne komme ud i verden for at møde kunder og opsøge nye forretningsmuligheder, ligesom Østjylland har behov for gode forbindelser for indrejsende erhvervsfolk, udenlandske medarbejdere, forskere og turister. Det er derfor væsentligt, at infrastrukturen til de jyske lufthavne er på plads, så det er nemt og hurtigt at komme fra A til B, lød det da fra Marc Perera Christensen.

Udmeldingen har skabt en del debat, da Aarhus Airport er medlem af Erhverv Aarhus – ligesom konkurrenten Billund Airport i øvrigt.

”Den seneste tids debat om trafikbetjening af de jyske lufthavne og Erhverv Aarhus' opbakning til en togforbindelse til Billund Airport har givet anledning til et par henvendelser til os vedrørende vores holdning til emnet. Særligt med adresse til Aarhus Airport”, lyder det nu i en skriftlig meddelelse fra Erhverv Aarhus.

Interesseorganisationen ser ikke noget modsætningsforhold i både at promovere Aarhus og Billund lufthavne.

”Erhverv Aarhus ser ikke debatten om forbedret infrastruktur til de jyske lufthavne som et ”enten/eller”. For os er det et ”både/og”. Der er ingen tvivl om, at et samlet løft af den jyske infrastruktur vil styrke virksomhederne og dansk eksport”, lyder det.

Erhverv Aarhus har i mange år været engageret i debatten om udviklingen af lufthavnsbetjeningen af det østjyske erhvervsliv, og både Billund Airport og Aarhus Airport er medlemmer af interesseorganisationen.

”Vi har derfor også et klart ønske om, at begge lufthavne står stærkest muligt. Det aktualiseres af togbetjeningen af CPH og Aalborg lufthavne. Tusindvis af østjyske erhvervsfolk gør brug af både Billund og Aarhus. Begge lufthavne er essentielle for erhvervslivet, og derfor arbejder vi for optimale forbindelser til dem begge. Det gælder både motorvejsudvidelser og den skinnebårne trafik”, lyder det fra Erhverv Aarhus.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172