23948sdkhjf

Britiske myndigheder: Åben datterselskaber i EU

Told og moms-bøvl sender mindre britiske virksomheders eksport til EU til tælling.

Mange britiske eksportvirksomheder åndede lettede op, da der blev indgået en handelsaftale mellem UK og EU. Men lettelsen er blevet afløst af voldsomme frustrationer, fordi realiteterne mest af alt ligner et hårdt brexit.

Papirnusseriet er vokset voldsomt og for mange små og mellemstore virksomheder volder toldreglerne – især for varer med hel eller delvis oprindelse uden for EU og momsreglerne store kvaler. En stribe britiske internetbutikker kastede håndklædet i ringen allerede inden nytår, fordi de ikke kunne overskue konsekvenserne. Mange flere kæmper nu desperat, for at finde en vej til deres kunder inde i EU.

Spørger de mindre britiske virksomheder, de egne myndigheder om vejledning ud af kattepine, så lyder rådet – åbn afdelinger i EU.

Det skriver den britiske avis The Observer.

Det er angiveligt rådgivere, der arbejder for det britiske Department of International Trade, der råder virksomheder – som ønsker at opretholde eksporten til EU – til at oprette datterselskaber i et af de tilbageværende EU-lande.

The Observer citerer flere kilder, der bekræfter at rådgivere i statslige Department of International Trade, tilrådet oprettelsen af datterselskaber inde i Det indre Marked – selv om det ikke er officiel britisk ”politik” – tvært imod.

Oprettelsen af datterselskaber i EU vil flytte beskæftigelse fra UK til EU.

Den administrerende direktør i kontorforsyningsvirksomheden Stewart Superior Ltd, Geoffrey Betts, siger:

- Da regeringen sagde, at man havde sikret den frie handel med EU, stod det klart, at det ikke var tæt på at være korrekt.

Betts beskriver kombinationen af nye moms-regler, afgifter på at flytte gods og mere administration udgør et bureaukratisk mareridt.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156