23948sdkhjf

E-handel driver fragten i Billund

Lufthavnen vil ikke dvæle ved dårlige passagertal.

I november dalede luftfragtmængderne ind og ud af Billund Lufthavn med knap 20 procent. Importen faldt 9,8 procent, mens eksporten faldt 23,8 procent.

År til dato er 61.081 tons cargo fløjet igennem lufthavnen, hvilket er en tilbagegang mod samme periode sidste år på 10,6 procent. I perioden er importen faldet 8,2 procent, mens eksporten er faldet 11,7 procent.

- Vi oplever en stor stigning på efterspørgslen på fragt af e-commerce både ind og ud af landet. Selvom den pæne vækst på kurerflyene ikke kan udligne nedgangen, vi ser i fragten, som normalvis bliver kørt fra os til de store lufthavne, hvorfra det bliver distribueret videre, er vi yderst tilfredse med at være en så stor aktør på fragten af e-commerce, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Optimister

I alt 16.764 passagerer gik gennem tælleapparaterne i årets 11. måned, hvilket var et fald på 93 procent fra de 239.578 rejsende i november 2019.

År til dato er passagertallet faldet med 74 procent.

- Vi vil ikke dvæle ved de dårlige tal. Vi vil fokusere på de muligheder, der er kommet i november. Lyntest i lufthavnen har stor værdi for de erhvervsrejsende, og testen, der giver svar på 15 minutter, er eftertragtet, da det giver en større fleksibilitet. Snart er det heller ikke nødvendigt med 14 dages karantæne, hvis man rejser til et orange område. Snart er det forhåbentligt nok med fire dages karantæne plus ventetiden på sin negative test, siger Jan Hessellund og fortsætter:

- Og nu er der endelig åbnet op for regionale rejsevejledninger. Det giver et håb for rejsebureauerne, der kan sende danskere til de næsten corona-frie områder. Nu handler det om, at vi får indført test før afgang på alle europæiske afgange, så vi kan flyve corona-fri på tværs af grænserne.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094