23948sdkhjf

Walsh bliver ny IATA-topchef

SAS-direktør Rickard Gustafson står også til toppost.

Der er udsigt til store ændringer i ledelsen hos den internationale luftfartsorganisation IATA.

Det står klart efter organisationens generalforsamling.

De Juniac Aftræder

Den største ændring er, at administrerende direktør og generaldirektør Alexandre de Juniac har valgt at træde tilbage fra posten, som han har bestridt siden 2016.

Alexandre de Juniac:

- Beslutningen kom ikke let til mig. Det har været mit livs privilegium at tjene den globale lufttransportindustri - hvad jeg kalder frihedens branche - som leder af IATA. I løbet af de sidste år har IATA strategisk øget sin relevans som stemme for den globale luftfartsindustri. Dette har været tydeligt i COVID-19-krisen, siger Alexandre de Juniac.

- De næste måneder vil være kritiske. Der er meget at gøre for at genåbne grænser med test. Og vi forbereder os på en eventuel global distribution af vacciner. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Robin for at komme så langt, vi kan på disse og andre kritiske IATA-projekter, inden jeg overgiver stillingen til Willie i marts. I mellemtiden lykønsker jeg Willie med hans udnævnelse, og jeg takker Carsten og de øvrige bestyrelsesmedlemmer for deres støtte i min tid i IATA, lyder det fra Alexandre de Juniac.

Walsh tiltræder

Willie Walsh, tidligere administrerende direktør i IAG, overtager i stedet posten som generaldirektør efter Alexandre de Juniac, der træder tilbage i slutningen af marts 2021.

- Jeg er beæret over den tillid, der er vist mig til at påtage mig ansvaret som IATA’s generaldirektør. Foreninger spiller en kritisk rolle i vores branche, og ingen er vigtigere end IATA. Den skal være en stærk fortaler for branchen - at bevæge sig fremad med krisegenoprettelsesprioriteter, sikre bæredygtighed og hjælpe luftfartsselskaber med at overleve ved at sænke omkostningerne og reducere skatterne. Mange af IATA’s tjenester er afgørende for, at flyselskaber kan drive forretning, herunder afviklingssystemer, der i normale tider håndterer omkring halvdelen af branchens indtægter - over 400 mia. dollars om året. Og IATA’s industristandarder er vigtige for sikre og effektive globale operationer. Jobbet som IATA-generaldirektør kommer med et stort ansvar for en branche, der er afgørende for verdens økonomiske og sociale velbefindende. Jeg ser frem til at fortsætte den transformation, som Alexandre startede, hvilket gør IATA til en endnu mere effektiv organisation, der imødekommer medlemmernes behov og overgår deres forventninger, lyder det fra Willie Walsh.

Willie Walsh kommer fra en stilling som topchef i IAG i årene 2011-2020. inden da var han administrerende direktør i British Airways fra 2005-2011 og administrerende direktør i Aer Lingus fra 2001-2005.

SAS-chef i toppost

Herudover meddeler IATA, at Robin Hayes, administrerende direktør i JetBlue, bliver ny formand i IATA-bestyrelsen Board of Governors (BoG) fra 2021-2022. Herefter overtager Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS, samme post fra 2022-2023.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126