23948sdkhjf

Nordiske vognmænd fraråder CO2-kvoter på lastbiler

EU overvejer CO2-kvotehandel i den tunge vejgodstransport.

Nordic Logistics Association (NLA) indsendte i slutningen af sidste uge brancheorganisationens reaktion på EU-Kommissionens planer om, at gøre det muligt at handle med CO2-kvoter på lastbiltransport.

EU-Kommissionen arbejder på en generel revision af hele systemet for handels med CO2-kvoter – EU Emissions Trading System (ETS).

Revisionen skal blandt andet vurdere om det omstridte system – der gør det muligt at købe CO2-kvoter af lande, der har CO2-kvoter i overskud – også skal omfatte den tunge vejgodsgransport.

NLA fraråder - ikke overraskende – at ETS-systemet udvides til også at omfatte vejgodstransporten, da det kan medføre dobbeltbeskatning og øgede administrative byrder for både chauffører og operatører.

NLA foreslår i stedet indtrængende, at de politiske mål om reduktion af vejgodstransportens udledning af CO2 bliver fremmet ved implementeringen af en stærk og veludbygget alternativ brændstofinfrastruktur, anvendelse af højkapacitetslastbiler (modulvogntog eller endnu større lastvognstog) samt investering i udvikling af nu CO2-reducerende teknologier.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125