23948sdkhjf

DFDS går frem på fragt

Rejserestriktioner rammer færge- og ro-ro-rederiets passagerforretning.

DFDS A/S fragtresultat i tredje kvartal i år blev bedre end i samme periode sidste år. Det fremgår af rederiets delårsrapport for 3. kvartal 2020

Her oplyser DFDS ledelse, at rederiet også har formået at forbedre effektiviteten gennem en tilpasning af driften og forretningsstrukturen til ændringerne i markedet.

DFDS’ ledelse forventer nu et driftsresultat (EBITDA) på 2,5-2,7 milliarder kroner.

Men de omfattende rejserestriktioner har sænket passagertallet voldsomt. Passagertrafikken er faldet med hele 70 procent, hvilket reducerer resultatet betydeligt.

DFDS justerede allerede 23. oktober forventningerne til hele 2020 til 2,5-2,7 mia. kroner. Investeringsniveauet forventes fortsat at nå op på omkring1,6 milliarder kroner og her er prognosen dermed uændret.

- Vores fragtnetværk har som forventet vist sig at være meget robust. Vi fortsætter tilpasningen af driften til ændringer i markedet og Brexit. Jeg er rigtig glad for at se, hvordan vores medarbejderes hårde arbejde har betydet, at vi nu er godt rustet til fremtiden, siger Torben Carlsen, CEO i DFDS A/S.

Tallene

Omsætningen faldt med 20 procent eller DKK 0,9 mia. til DKK 3,6 mia. i 3. kvt., og EBITDA før særlige poster faldt med 29% eller DKK 349 mio. til DKK 846 mio.

EBITDA for fragtfærge- og logistikaktiviteterne steg i 3. kvt. med DKK 126 mio. i forhold til 2019. Den fortløbende tilpasning af driften og forretningsstrukturen til markeds-vilkårene post Covid-19 har været afgørende for at opnå fremgangen. Ved siden af marginforbedringer lykkedes det også for nogle aktiviteter at øge mængderne.

Den fortsatte stramning af rejserestriktionerne i kvartalet sænkede på den anden side passagerresultatet mere end forventet. I 3. kvt. var EBITDA for passagervirksomheden således DKK 445 mio. lavere end i 2019. Dette resultat omfatter tre forretningsenheder, der leverer passagerydelser – Passenger, Channel og Baltic Sea.

Forventning 2020

Den 23. oktober 2020 blev forventningen til 2020 øget, idet udviklingen i fragtmængderne var bedre end forventet i og efter 3. kvt. EBITDA før særlige poster forventes at blive DKK 2,5-2,7 mia. i 2020, hvilket er højere end den tidligere forventning på DKK 2,2-2,5 mia. indeholdt i rapporten for 2. kvt. 2020.

Usikkerheden er fortsat forøget og forventningen og dens forudsætninger kan stadig ændre sig betydeligt i resten af året. Forudsætningerne for forventningen er uddybet i den engelske udgave af rapporten på side 8.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125