23948sdkhjf

Rederier kræver bedre piratværn

Besætningen i god behold - pirater forlod dansk tankskib i Guineabugten, inden italiensk flådefartøj nåede frem.

Lørdag morgen blev tankskibet Torm Alexandra angrebet af pirater i Guineabugten. Besætningen – 19 filippinere og en fra Montenegro – søgte tilflugt i skibets sikringsrum.

Først da et italiensk orlogsskib nåede frem lørdag aften og kunne konstatere at piraterne havde forladt skibet, kunne besætningen forlade sikringsrummet.

Ifølge Ritzau havde rederiet Torm inden da kontakt til alle besætningsmedlemmernes pårørende. Torm takker de myndigheder, der har bistået rederiet – især den italienske flåde.

- Endelig vil vi gerne sende vores tanker til besætningen, som har udvist stor styrke og mod i denne ekstremt vanskelige situation, skriver Torms kommunikationschef, Joakim Nørholm Vasehus, ifølge Ritzau.

International styrke?

Sørøveri og pirateri ved Vestafrika og i Guineabugten har været et stigende problem i de senere år. Sidste år nåede antallet af overfald op på 121 episoder. Danske Rederier efterlyser nu en koordineret international indsats mod problemet.

- Angrebet på Torm Alexandra viser med al tydeligt, at vi skal tage truslen fra piraterne vest for Afrika alvorligt. Gudskelov gik det godt denne gang. Men vi er nødt til at tale om, hvordan vi kan højne sikkerheden i området, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier, i en mail til Transport Tidende.

- Rederierne gør alt, hvad de kan for at sikre deres besætninger og skibe. Men de har ikke flere redskaber i værktøjskassen. Derfor er der behov for andre initiativer. Det fortjener vores søfolk, som blot passer deres job. En internationalt koordineret aktion kunne være en del af løsningen, siger Maria Skipper Schwenn.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096