23948sdkhjf

Nedlukning i Nordjylland

Nordjyske lastvognschauffører fra nedlukkede kommuner må kun køre i de nedlukkede områder.

Regeringen meddelte torsdag aften, at syv kommuner i Nordjylland lukkes ned for at forhindre smittespredning med den særlige Covid-19-variant, der er muteret i nordjyske minkbesætninger.

Det drastiske tiltag er en følge af beslutningen om at aflive alle minkbesætninger i hele Danmark.

Den muterede Covid-19-variant – hvor der er risiko for, at de vacciner mod Corona-virussen, der er under udvikling, ikke vil virke optimalt – er bortset fra et enkelt tilfælde på Sjælland udelukkende fundet på mink og mennesker i Nordjylland.

Nedlukningen omfatter Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommuner, hvor en del borgere er smittet med mink-virus-varianter. Her iværksættes en række lokale restriktioner og tiltag i de pågældende kommuner.

Tiltagene for at bremse smitten i Nordjylland er foreløbigt gældende til og med den 3. december 2020. De nødvendige regelændringer træder som udgangspunkt i kraft den 9. november 2020.

På nationalt niveau iværksættes der en omfattende sekventering af positive tests fra hele landet og målrettet smitteopsporing med henblik på at identificere og inddæmme smitte med den mute- rede virus i resten af landet. Kapaciteten til sekventering oprustes markant med henblik på at kunne sekventere alle positive tests i Danmark.

Bremse på mobiliteten.

Et væsentligt element i nedlukningen er en begrænsning af borgernes mobilitet, hvor den kollektive trafik lukkes ned i de berørte kommuner og borgerne opfordres til at begrænse deres transport i de berørte kommuner og helt undlade at køre ud af området, bortset fra borgere med kritiske funktioner som sundhedspersonale, politi m.w.

Godstransport

Godstransport er som udgangspunkt kritisk, og transport af gods til og fra og gennem de omfattende kommuner er fortsat muligt af hensyn til forsyningssikkerheden.

Det er dog afgørende, at de chauffører og transportarbejdere, der bor i de berørte kommuner ikke spreder virussen til andre dele af Danmark og Europa. Chauffører og transportarbejdere, der bor i de berørte kommuner, bør derfor ikke udføre arbejde uden for de berørte kommuner og er derfor ikke omfattet af at ”være en kritisk funktion”.

Transportarbejdere og chauffører bosat i de berørte kommuner kan således ikke udføre godskørsel uden for de berørte kommuner i perioden, hvor tiltagene gælder. Det kan dog godt udføre transport mellem de berørte kommuner.

Chaufførerne, der bringer gods ind og ud, bør ikke opholde sig i længere tid i kommunerne.

Man kan læse mere her: coronasmitte.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143