23948sdkhjf

Store virksomheder står bag halvdelen af eksporten

Samtidig er eksporten domineret af dansk ejede virksomheder.

Virksomheder med 250 ansatte og derover har stor betydning for den danske udenrigshandel. I 2019 stod de for 58 procent af den samlede tjenesteeksport, mens de stod for 50 procent af vareeksporten. Mens virksomheder med 250 ansatte og derover stod for næsten halvdelen af vareeksporten, var vareimporten mindre koncentreret omkring de store virksomheder. De store virksomheder stod for 33 procent af vareimporten og 56 procent af tjenesteimporten.

Det viser tal fra Danmarks statistik.

Vare- og tjeneste-eksporten er begge domineret af dansk ejede virksomheder, men 28 procent af vareeksporten kom i 2019 fra udenlandsk ejede virksomheder. 31 procent af vareeksporten til EU-landene var fra udenlandsk ejede virksomheder, mens de udenlandsk ejede virksomheder stod for 25 procent af vareeksporten til lande uden for EU. De udenlandskejede virksomheder stod for en mindre andel af tjenesteeksporten.

Det er også dansk ejede virksomheder, der dominerede importen i 2019. Men en større andel af vareimporten var til udenlandsk ejede virksomheder, end det var tilfældet for vareeksporten. 37 procent af vareimporten i 2019 var til udenlandsk ejede virksomheder. For tjenesteimporten var fordelingen mellem dansk- og udenlandsk ejede virksomheder den samme som for eksporten. 18 procent af tjenesteimporten var i 2019 foretaget af udenlandsk ejede virksomheder.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125