23948sdkhjf

Corona koster DHL halv mia. - i februar alene

Koncernen fastholder dog EBIT-forventning på 5 mia. euro i 2020.

Selv ikke verdens største logistikkoncern – tyske Deutsche Post DHL Group – er upåvirket af konsekvenserne af den efterhånden verdensomspændende coronavirus.

På trods af et succesfuldt 2019 og en god start på året i form af et godt januar-regnskab, er der dystre toner at spore i seneste pressemeddelelse fra transportgiganten.

En dyr virus

I regnskabsåret 2019 formåede Deutsche Post DHL at præstere koncernindtægter for 63,3 mia. euro – en stigning på 2,9 procent.

Driftsresultatet (EBIT) nåede 4,13 mia. euro. Det var en stigning på hele 30,6 procent mod 2018, der retfærdighedsvis var ramt af ekstraordinære regnskabsmæssige faktorer.

I januar formåede selskabet ligeledes at drive succesfuld forretning, men i februar – og særligt inden for de seneste par uger – skriver DHL, at volumenerne er faldet som følge af coronavirus. Særligt ind og ud af Kina, men også i andre asiatiske lande.

Virusset kommer i februar til at koste selskabet 60-70 mio. euro, lyder der fra selskabet. Det svarer til mellem cirka 448 og 523 mio. kr.

- Deutsche Post DHL Group havde et meget godt år i 2019 og en succesfuld start på 2020 i januar. Takket være vores brede geografiske setup og vores omfattende portefølje er vi mere modstandsdygtige end andre virksomheder. Dog er vi ikke upåvirket af en global krise som coronavirus. I øjeblikket er det svært at vurdere, hvor meget det vil påvirke vores forretning. Derfor vil vores forudsigelser for 2020 se bort fra dette, siger Frank Appel, administrerende direktør i Deutsche Post DHL Group.

Således har selskabet fortsat et mål om at nå et resultat af primær drift (EBIT) på 5 mia. euro.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109