23948sdkhjf

- Der bygges ikke nok vindkapacitet

Vi når ikke i mål med Green Deal, hvis ikke vi fordobler hastigheden, lyder det fra WindEurope.

I 2019 blev der installeret 15,4 GW ny vindenergi på det europæiske kontinent. 75 procent af dette var onshore-vind, mens resten blev installeret til søs. Det betyder, at Europa nu har en kapacitet på 205 GW vindenergi.

Således får Europa nu 15 procent af sin elektricitet fra vindkraft, men ifølge brancheorganisationen WindEurope bygges der ikke tilstrækkelig vindenergikapacitet. Nyetableringen af vindenergi sidste år steg 27 procent mod 2018, men aktiviteten skal stadig fordobles for at imødekomme EU’s Green Deal.

- Vind udgjorde 15 procent af Europas elektricitet. Men Europa bygger ikke nok nye vindmøllefarme til at imødekomme EU’s mål om, at det skal udgøre halvdelen af Europas elektricitet i 2050. Klimaneutralitet og Green Deal kræver, at Europa installerer over dobbelt så meget ny vindenergi hvert år, som var tilfældet i 2019. Og væksten skal komme fra både onshore- og offshore-vind, siger Giles Dickson, administrerende direktør i WindEurope og fortsætter:

- Det kræver en ny tilgang til planlægning og tilladelse samt fortsatte investeringer i elnet. De nationale energi- og klimaplaner frem mod 2030 er afgørende. EU er nødt til at sikre, at de er ambitiøse og implementeres.

Storbritannien, der sidste år installerede 2,4 GW on- og offshore-vind, var det mest produktive land i Europa. Herefter kom Spanien (2,3 GW – samtlige onshore), Tyskland (2,2 GW), Sverige (1,6 GW – samtlige onshore) og Frankrig (1,3 GW – samtlige onshore). Danmark indtog en 13. plads med 402 MW.

(Denne artikel er også bragt i Transport Tidende nummer 5/2020 i temaet "Den grønne omstilling").

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109