23948sdkhjf

- Det er svære tider forude

Den globale luftfragt fortsætter nedturen – og det endda inden effekterne af coronavirusset.

Det var ikke lutter lagkage at drive luftfragtvirksomhed i januar.

Ifølge den internationale luftfartsorganisation IATA’s opgørelse for årets første måned noterede global luftfragt et fald i efterspørgslen på 3,3 procent mod samme måned 2019.

Kapaciteten steg 0,9 procent, og dermed har væksten i kapaciteten overgået væksten i efterspørgslen for 21. måned i træk – til ugunst for luftfragtselskabernes evne til at fylde flyene med gods.

Alt dette skal ses i lyset af, at effekterne af coronavirusset endnu ikke rigtig havde taget fat i januar, så der er al mulig grund til at tro, at luftfragttallene for de kommende måneder bliver skræmmende læsning.

- Januar markerede den tiende måned i træk med fald i luftfragtvolumenerne. Luftfragtbranchen startede året svagt. Der var en optimisme om, at en opblødning i handelsspændingerne mellem USA og Kina ville give sektoren et boost i 2020. Men det overskygges nu af COVID-19 udbruddet, der alvorligt har forstyrret globale forsyningskæder, selv om det ikke havde en stor effekt på januars luftfragt. Det er svære tider forude. Fremtiden er uklar, men branchen har vist sin modstandskraft igen og igen, siger Alexandre de Juniac, IATA-topchef.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093