23948sdkhjf

Mærsk samler logistikken i Taulov

Indgår strategisk aftale med Taulov Dry Port for 1 mia. kr.

A.P. Møller - Mærsk og Taulov Dry Port har indgået et af de største strategiske partnerskaber, der hidtil er set inden for lager og logistik her til lands.

Med en investeringssum på i første omgang cirka 1 mia. kr. til lager- og domicilbyggerier vil aftalen styrke og videreudvikle Taulov Dry Port som betydeligt transportknudepunkt. For Mærsk er partnerskabet det næste naturlige skridt i koncernens strategi om at komme til at spille en større rolle i kunders logistikkæde.

Offentliggørelsen af det nye samarbejde skete officielt ved et større anlagt pressearrangement i ADP A/S’ nye havnedomicil Port House på havnen i Fredericia fredag formiddag.

Udsigt til erhvervseventyr

På trods af gråvejr var udsigten fantastisk fra Port House fredag formiddag.

Mærsk-feederskibet til kajs i Fredericia sørgede for den visuelle forkælelse, mens nyheden om det netop indgåede samarbejde mellem Taulov Dry Port og verdens største containerrederi bidrog til perspektivet om, hvad der kan ende med at blive et erhvervseventyr for havnen, byen og det lokale erhvervsliv, mens Mærsk kan se frem til at skrue op for logistikaktiviteterne på dansk jord med et logistikcenter i centrum.

Med en i særdeleshed central beliggenhed i Danmark – tæt på Fredericia Havn og Danmarks største containerhavn i Aarhus, som jernbaneknudepunkt og tæt på motorvejsnettet – er Taulov Dry Port placeret i smørhullet af dansk logistik. A. P. Møller – Mærsk har en strategi om at blandt andet at komme til at gøre sig mere inden for logistik, end tilfældet er i dag, og hvad er så mere naturligt end at placere sig fysisk, hvor det giver mest mening?

- Alle vores kunder, som vi fragter containere for, har behov for løsninger ikke blot til vands, men også på land i havnen og videre derfra til et varehus. Vores ambition er at styrke vores forretning inden for logistik, således at vi kan tilbyde kunderne integrerede end-to-end løsninger og derved tage en del af kompleksiteten ud af logistikkæden. Partnerskabet med Taulov Dry Port om et nyt dansk lager- og logistikhus er et vigtigt led for, at vi kan lykkes med den ambition, siger Vincent Clerc, executive vice president i A.P. Møller - Mærsk og administrerende direktør for Mærsks Ocean and Logistics-segment.

Placeringen af Mærsks landbaserede transport- og logistikaktiviteter i Taulov Dry Port betyder, at de to virksomheder i fællesskab kan henvende sig til danske og internationale kunder med 360-graders fleksible og bæredygtige løsninger inden for logistik, lager, multimodale transportløsninger og havneinfrastruktur.

- Vores kunder vil mærke værdien i partnerskabet, fordi vi kommer til at gå i markedet med konkurrencedygtige og skalerbare løsninger inden for lagerfaciliteter og ”last-mile” distributionsløsninger. Der ligger et meget stort potentiale i udviklingen af løsninger, der kombinerer transport via søvejen og jernbanen, og vi ønsker at gå forrest i markedet med multimodale transportløsninger, der støtter den grønne omstilling, siger Rune D. Rasmussen, administrerende direktør i ADP A/S.

Med aftalen bliver Mærsk den foretrukne logistikoperatør i Taulov Dry Port og vil på deres kunders vegne drive de kommende lager- og logistikfaciliteter.

Investeringerne i lager- og logistikfaciliteter finansieres i et joint-venture partnerskab mellem ADP og PFA med Mærsk Agency Danmark som fremtidig lejer.

- Det strategiske partnerskab mellem Taulov Dry Port og A.P. Møller - Mærsk skaber betydelige perspektiver i forhold til at skabe logistik- og lagerløsninger i stor skala på det danske og internationale marked. Som velkonsoliderede partnere med høje ambitioner om at tilbyde værdifulde ydelser og bæredygtige løsninger, vil Taulov Dry Port som det vigtigste multimodale transport- og logistikcenter nu blive endnu stærkere, siger Mikael Fogemann, chief portfolio manager, Nordic Real Estate, PFA.

Læs mere om det strategiske samarbejde i kommende udgave af Transport Tidende.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156