23948sdkhjf

- Det bliver et meget hårdt år for flyselskaber

Coronavirus kommer til at koste mange milliarder, vurderer IATA.

Coronavirus – der videnskabeligt går under navnet COVID-19 – kommer til at få enorme konsekvenser for luftfarten. Det vurderer den internationale luftfartsorganisation IATA, der estimerer, at virusset i 2020 vil mindske efterspørgslen på passagerflyrejser med 13 procent i Asien-Stillehavsregionen. Inden coronavirussets udbrud vurderede man, at samme tal i løbet af året ville stige 4,8 procent, men med den nye vurdering betyder det et samlet fald på 8,2 procent i regionen.

Det vil i så fald betyde et tab i indtægter for 27,8 mia. dollars i 2020 i Asien-Stillehavsområdet – herunder 12,8 mia. dollars i Kina alene.

Tages der udgangspunkt i, at faldet i efterspørgslen isoleres til Asien-Stillehavsregionen, vil det betyde et indtægtsfald for resten af verdens flyselskaber på 1,5 mia. dollars.

- Det er udfordrende tider for den globale lufttransportbranche. Det har topprioritet at stoppe spredningen af virusset. Flyselskaber følger vejledningerne fra verdenssundhedsorganisationen WHO og andre offentlige sundhedsmyndigheder for at holde passagererne sikre, verden samlet og virusset indespærret. Det skarpe fald i efterspørgslen som resultat af COVID-19 vil ramme flyselskaber økonomisk – særligt hårdt for dem, der er eksponeret for det kinesiske marked. Vi vurderer, at virusset vil reducere global trafik med 4,7 procent, hvilket kan mere end udligne den vækst, vi tidligere har regnet med, og skabe det første generelle fald i efterspørgslen siden den globale finanskrise i 2008-09. Og det scenarie vil betyde tab i passagerindtægterne for 29,3 mia. dollars. Flyselskaber træffer svære beslutninger om at skære i kapaciteten og i nogle tilfælde ruter. Lavere brændstofomkostninger vil hjælpe med at udligne nogle af de tabte indtægter. Dette bliver et meget hårdt år for flyselskaber, siger Alexandre de Juniac, administrerende direktør og generaldirektør i IATA.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094