23948sdkhjf

- Trængslen kan koste kunder

Bekymring for flaskehalsproblemer ved Limfjordstunnellen kan få norske virksomheder til at holde igen med at investere i Nordjylland, mener Claus Riis, fragtdirektør i Fjord Line.

Det er uklogt af regeringen at udskyde infrastrukturplanen – og således også det videre arbejde med en tredje limfjordsforbindelse.

Det mener Claus Riis, fragtdirektør i Fjord Line, der ikke alene bekymrer sig for den fortsatte følelse af usikkerhed blandt nordjyske borgere og virksomheder, men som også er nervøs for, om passagerer og gods på sigt vil finde alternative ruter rundt om Nordjylland, fordi hovedforbindelsen til Nørrejyske Ø over Aalborg og Nørresundby sander mere og mere til i trafik.

For meget snak, for lidt handling

Det norske passager- og fragtrederi Fjord Line betjener Hirtshals med tre forskellige ruter mod Norge til henholdsvis Stavanger/Bergen, Langesund og Kristiansand. Det er derfor altafgørende for rederiet, at fremkommeligheden for passagerer og fragtkunder til og fra færgelejet kan foregå uhindret.

Det har dog ikke været sagen de senere år, hvor trafikken i (især) Limfjordstunnellen er blevet tættere, hvorfor planerne om en tredje limfjordforbindelse er blevet mere aktuel. Der er sat gang i en vvm-undersøgelse af en tredje limfjordsforbindelse, men det er afgørende, at den følges op af en anlægslov, og med regeringens udsættelse af en plan for infrastrukturen frem mod 2030 skubbes den yderligere.

Fjord Lines danske fragtdirektør, Claus Riis, retter nu en kritik mod det politiske miljø for håndteringen af de nordjyske trængselsproblemer. For meget snak og for lidt handling, lyder det.

- Jeg kan ikke sige, om trængslen ved Limfjordstunnellen har en direkte effekt for os. Men fremadrettet er vi usikre på og nervøse for, om vores passagerer og lastbilkunder på sigt vil se bort fra muligheden for at tage færgen, fordi fremkommeligheden forværres, siger Claus Riis og fortsætter:

- Debatten har meget handlet om trængsel for pendlere og virksomheders manglende vilje til at etablere sig nordenfjords, og det er også reelle problemstillinger. Men jeg synes, at den nordjyske færgedrift har manglet i diskussionen. For lige nu sidder der transportplanlæggere rundt om i landet og overvejer, om de bør finde andre veje til deres transporter, hvis de fortsat oplever trængsel, lyder det fra fragtdirektøren.

Norsk tilbageholdenhed

Han tilføjer, at han blandt egne og Fjord Lines kontakter kender til norske virksomheder, der gerne styrke tilstedeværelsen i Nordjylland, men som bekymrer sig om de nordjyske udfordringer med mobiliteten.

- Jeg har gode kontakter til norske virksomheder, der gerne vil etablere sig i Nordjylland. Landet har enorme mængder gods, der skal ud af landet, og jeg ved konkret, at nogle norske virksomheder kigger til Nordjylland med tanke på at etablere logistikhubs. Men det kræver investeringer. Og jeg kan garantere, at flaskehalse ved Limfjorden ikke hjælper på investeringsvilligheden, siger han og tilføjer, at det haster med at få sat gang i infrastrukturinvesteringer nordenfjords.

- Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvilken teknisk løsning der er bedst. Jeg understreger bare, at der skal ske noget nu, siger han.

(Denne artikel er også bragt i Transport Tidende nummer 4/2020).

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126