23948sdkhjf

Billund skyder 2020 i gang med vækst

Plus på pax såvel som cargo.

Billund Lufthavn har fået en god start på 2020.

Samlet formåede lufthavnen i januar at håndtere 5.914 tons luftfragt, hvilket var en stigning på 5,3 procent. Importen noterede en beskeden tilbagegang på 0,3 procent eller 5 tons, og endnu en gang var det eksporten, der trak læsset. I alt 4.057 tons udadgående cargo var lig med en stigning i eksporten på flotte 8 procent.

- Importen formår næsten at holde stand. Tallene fra eksporten bliver derimod ved med at bevise, at Billund Lufthavn er en stærk, konkurrencedygtig spiller på eksporten, der hjælper danske virksomheder med at eksportere deres varer ud på det globale marked. Derfor ser vi en rigtig flot vækst på vores luftfragt, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

På passagersiden gik der i januar måned 235.360 rejsende gennem tælleapparaterne, hvilket var en stigning på 7,5 procent mod samme måned 2019. 

En stor del af væksten skyldes selvfølgelig de mange nye ruter fra 2019. De nye ruter fra det forgangne år formår at holde momentum, lyder det fra Jan Hessellund:

- Det er glædeligt at se tilbage på et år med masser af nye ruter. Men det bedste ved det er at se, at det går godt for dem. Dublin, Krakow og Gdansk er blandt andre utroligt populære destinationer, siger han.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093