23948sdkhjf

- Vores medlemmer er lidt nervøse

De britiske speditører efterlyser brexit-klarhed.

Britiske speditører bekymrer sig for fremtiden på bagtæppet af Storbritanniens farvel til EU.

Ifølge det britiske speditørforbund BIFA savner de, at det officielle Storbritannien bringer større gennemsigtighed og klarhed i udviklingen af de fremtidige handelsforhold efter brexit.

Det siger BIFA’s generaldirektør Robert Keen:

- I lyset af den ændring, der sandsynligvis vil finde sted i handelsforholdet mellem UK og resten af Europa, og manglen på nogen væsentlige detaljer om, hvordan det kan ændre sig, forbliver BIFA medlemmerne lidt nervøse. Jo før regeringen leverer klar kommunikation og detaljer om typen af handelsaftale, UK søger inden udgangen af 2020, når overgangsperioden løber ud, desto bedre for alle berørte, siger han og fortsætter:

- Medlemmerne af BIFA får også brug for rettidig vejledning og støtte, så de kan tilpasse sig og få mest muligt ud af de nye muligheder, når Storbritannien fastsætter sine egne handelspolitikker. Selv om regeringen ofte har udtalt, at den ønsker en ”nul-told, nul-kvote”-handelsaftale, antyder mange, at det er en meget stram tidsplan at prøve at opnå dette inden udgangen af 2020, og at et no-deal scenarie ved udgangen af 2020 på ingen måde er usandsynligt. Jeg forstår, at det i næste uge forventes, at Boris Johnson vil skitsere UK’s nye handelsprioriteter, som uundgåeligt vil indebære nogle svære valg. BIFA’s medlemmer og de godsejere, importører og eksportører, som de betjener, er desperat ivrige efter at vide, hvad disse valg bliver, og på hvad den sandsynlige indflydelse på, hvordan den synlige bevægelse af handel på tværs af grænser styres i fremtiden, siger Robert Keen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.859