23948sdkhjf

DSV Panalpina åbner i Oman

Oman har øget betydning for trafikkerne til Qatar.

DSV Panalpina har åbnet kontor i Sultanatet Omans hovedstad Muscat. Det skriver logistikgiganten i et pressemeddelelse.

Oman har en særlig fordel som trans-shipment-hub for Qatar, forklarer Charles Francis, der er country manager for DSV i Oman, Qatar og Kuwait.

- Oman er blevet til et geografisk omdrejningspunkt for gods, der sejler til og fra Qatar. I modsætning til nogen af medlemslandene i Gulf Cooperation Counsil (GCC) har Oman ikke indført økonomiske sanktioner mod Qatar. Det betyder, at Oman samhandel med Qatar er mere end tredoblet, siden GCC landenes embargo mod Qatar begyndte for to år siden, fortæller Charles Francis. 

Baggrund

En lang række muslimske lande med Saudiarabien i spidsen - herunder De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Egypten - brød i juni 2017 de diplomatiske forbindelser med Qatar. Samtidig indførte landene en embargo, der lukkede havne og lufthavne for skibe og fly, der var på vej til eller fra Qatar. Saudiarabien lukkede også Qatars eneste vejforbindelse til udlandet.

Landene bag embargoen anklager Qatar for støtte til terrorister og hævder, at Qatar har brudt en aftale med GCC-landene fra 2014. 

Forud for embargoen havde Saudiarabien og flere andre lande skarpt kritiseret Qatars relationer med Iran. Den Qatar-støttede og baserede tv-station Al Jazeera har også længe været en torn i øjet på regeringerne i mange lande i den arabiske verden.

Qatar erkender at have støttet islamistiske organisationer som Det Muslimske Broderskab, men afviser støtte til millitante grupper som al-Queda. Qatars regering har i forbindelse med konflikten også fremhævet, at landet aktivt har støttet USA’s krig mod terror og kampen mod Islamisk Stat.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11