23948sdkhjf

Europa lyste op i sort luftfragtmåned

Global luftfragt dalede for 13. måned i træk, men Europa trak den anden vej.

Efterspørgslen på luftfragtydelser faldt i november med 1,1 procent.

Det viser de nyeste fragttal fra den internationale luftfartsorganisation IATA.

Dermed blev november den 13. måned i træk med fald i luftfragtvolumenerne. Dog repræsenterede november måneden med mindst fald – set over de seneste otte måneder.

Som (næsten) enlig svale steg efterspørgslen på luftfragtydelser på det europæiske kontinent. Den europæiske fremgang på 2,6 procent var blandt andet et resultat af en økonomisk aktivitet i tredje kvartal bedre end ventet hos nogle af de største europæiske økonomier, forklarer IATA stigningen med.

- Efterspørgslen på luftfragt faldt i november med 1,1 procent sammenlignet med samme måned året før. Det er bedre end faldet i oktober på 3,5 procent. Men det er en stor skuffelse, i betragtning af at fjerde kvartal sædvanligvis er luftfragtbranchens højsæson. Fremadrettet er tegnene på optøning i handelsspændingerne mellem USA og Kina gode nyheder. Men de nuværende handelsbetingelser er fortsat meget udfordrende, siger Alexandre de Juniac, administrerende direktør og generaldirektør i IATA.

Fragtkapacitet, målt i FTK (fragt-ton-kilometer) – ét ton gods fragtet én kilometer, steg med 2,9 procent, og stigningen i kapacitet har nu overgået stigningen i fragtmængderne 19 måneder i træk. Med mere tomme lastrum og ringere overskudsgrad til følge.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078