23948sdkhjf

Styrket indsats mod social dumping

Finanslov 2020 vil sikre danske lønvilkår til chauffører fra udenlandske transportvirksomheder.

Nu skal det være sværere for transportvirksomheder, der udfører transport i Danmark, at spekulere i underbetalt arbejdskraft samt at forbryde sig mod køre- og hviletidsreglerne.

Indsats mod social dumping

Sent i går aftes mandag offentliggjorde regeringen aftaleteksten for Finanslovsaftale 2020, der er indgået sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, og sammen er partierne blandt andet nået til enighed om at prioritere indsatsen mod social dumping på vejtransportområdet.

Det fremgår af aftaleteksten:

”Der er derfor enighed om, der skal sikres danske lønvilkår via lovgivning for chauffører fra udenlandske transportvirksomheder, der udfører cabotagekørsel eller kombinerede transporter i Danmark. Aftaleparterne er dertil enige om, at der skal etableres et effektivt kontrol- og håndhævelses-regime med henblik på at understøtte, at et lovfastsat krav til aflønning overholdes. Aftaleparterne er endvidere enige om, at kravet indføres i fuld respekt for foreningsfriheden”, lyder det.

Mere tungvognskontrol

Derudover lægges der op til en prioriteret indsats på tungvognsområdet.

”Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om at styrke indsatsen på tungvognsområdet, blandt andet til kontrol af køre- og hviletidsreglerne og reglerne om ulovlig cabotagekørsel”.

Konkret afsættes der midler til blandt andet flere kontrolmedarbejdere i politiet, efterforskningsmæssige kompetencer i tungvognscentrene samt anklagefaglige kompetencer målrettet området. Der afsættes 5 mio. kr. i 2020 og 10 mio. kr. årligt i perioden 2021-2023 til den styrkede indsats på tungvognsområdet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157