23948sdkhjf

Hamborg-USA: + 325 procent i TEU

Fire nye linerservices eksploderer i vækst.

Havnen i Hamborg, Tysklands største og Europas tredjestørste containerhavn, noterer med tilfredshed, hvor stor en succes fire nye linerservices mellem Hamborg og USA, Mexico og Canada er blevet.

I løbet af årets første ni måneder håndterede Port of Hamburg (HHM) cirka 7 mio. standard tyvefodscontainere (TEU) – en stigning på 6,9 procent. Væksten skyldes fortrinsvis fire nye transatlantiske services samt fire nye baltiske feederservices.

De fire nye transatlantiske ruter opereret af Hapag-Lloyd og ONE forbinder Hamborg med havne i USA, Canada og Mexico. Og i årets første tre kvartaler blev der i den tyske havn håndteret 439.000 TEU alene fra containerservices med USA. Det er 336.000 flere TEU end samme periode sidste år og således en vækst på 325 procent.

- Inklusive de eksisterende linerservices kan vi nu i Hamborg tilbyde i alt 14 direkte forbindelser med 29 havne i USA, Mexico og Canada. En tilføjelse af yderligere 15 feeder- og linerservices i de første ni måneder giver en klar indikation af, at Hamborg Havn nu er endnu mere attraktiv for shipping og afskibere, siger Ingo Egloff, medadministrerende direktør i HHM.

Det samlede gennemløb af søfragt steg 3,2 procent til 104 mio. tons, mens banegodstransport steg hele 11,9 procent til 2,1 mio. TEU.

I løbet af de første ni måneder steg desuden antallet af anløb af store containerskibe med en kapacitet på +18.000 med 123 eller 18,3 procent.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109