23948sdkhjf

DSV Panalpina fratrædelsesforhandlinger trækker ud

DSV Panalpina giver frivilligt tilbud om sociale tiltag for afskedigede i Basel-hovedkontoret.

Det er endnu ikke lykkedes DSV Panalpina at opnå en aftale med repræsentanter for de omkring 160 ansatte i den gamle Panalpina-hovedkontor i Basel i Schweiz, der er blevet afskediget i forbindelse med sammenlægningen af DSV og Panalpina.

Derfor iværksætter DSV Panalpina nu en frivillig og unilateral plan for de sociale tiltag, som de afskedigede medarbejder tilbydes for at sikre de hurtigst muligt kommer i arbejde igen.

»Mens både hensigt og håb var at nå frem til en gensidigt aftalt social plan inden for den annoncerede tidslinje, har parterne desværre endnu ikke været i stand til at nå til enighed.

I løbet af de sidste to uger har forhandlingerne imidlertid resulteret i en bedre forståelse af forventningerne fra begge sider, og som et resultat er der foretaget betydelige forbedringer af DSV Panalpinas oprindelige forslag.

Virksomheden er stadig i dialog med medarbejderrepræsentanter og fortsætter forhandlingerne. Hvis forhandlingerne i sidste ende forbliver mislykkede, er det næste skridt voldgift, hvilket betyder en yderligere lang periode med usikkerhed.

Som en socialt ansvarlig arbejdsgiver har DSV Panalpina besluttet frivilligt at gennemføre de foreslåede foranstaltninger i sit seneste tilbud til medarbejderrepræsentanterne. DSV Panalpina mener ikke, det er i de afskedigede medarbejdernes interesse at gennemgå en anden lang periode med usikkerhed - og uden supportplacering,« skriver DSV Panalpina.

Virksomheden mener, at enhver social plan skal fokusere på at hjælpe afskedigede medarbejdere med at finde et nyt job så hurtigt som muligt. Derfor fokuserer den foreslåede sociale plan på karriererådgivning og -støtte med det formål at sikre fortsat fodfæste for medarbejdere på arbejdsmarkedet.

Sociale tiltag

Det foreslåede initiativ lettes gennem en ekstern ekspert på området og inkluderer:

Individuelle karriere coaching sessioner

Karrierevurderingsværksted

Ekspertworkshops, herunder "CV-fabrik" eller "sociale medier"

Karrierecenter på stedet med ugentlige stillinger og matchinger

Henvisning til centrale personalefirmaer og ad-hoc-rådgivning

Derudover er DSV Panalpina parat til at yde efterløn og andre fordele, der understøtter sårbare medarbejdergrupper og anerkender loyalitet over for Panalpina:

Efterløn på 2-6 måneder for kvalificerede medarbejdere

Økonomisk støtte til førtidspensionering (tilgængelig fra 58 år)

Yderligere overvejelse i tilfælde af personlig modgang

Bedste indsats for at placere overflødige medarbejdere på haven orlov

 

Fortsatte forhandlinger

DSV Panalpina var vært for et rådhusmøde på Panalpina hovedkontor den 18. november 2019 for at præsentere den frivillige sociale plan detaljeret for medarbejderne samt besvare eventuelle spørgsmål fra ordet.

Den frivillige sociale plan frigives ikke i sin helhed, da virksomheden forbliver åben for yderligere forhandlinger.

Forhandlinger og beslægtede processer er i fuld overensstemmelse med schweizisk arbejdsret og overvåges af HR og juridiske fagfolk.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125