23948sdkhjf

DHL skifter til rugbrødsmotorer

Transportministeren indviede DHLs nye grønne City Hub ved Nørre Port i København.

Københavns Kommune har i årevis presset på, for at gøre distributionen af varer i indre by mere effektiv af hensyn til trængslen i de smalle gader i ”Middelalderbyen”. Mandag fik kommunen, borgerne og de handlende en lille, men væsentlig håndsrækning, da DHL indviede en ny cykel-baseret pakkedistributionshub lige ved Nørre Port i København.

Projektet betyder, at DHL udskifter fire dieseldrevne varebiler med fire moderne ”Long Johns” cykler, der skal stå for en del af DHLs distribution af pakker i indre by i København. Senere vil der også blive indsat et antal el-drevne varebiler til de ”store pakker”.

Projektet skal bidrage til opfyldelsen af DHL’s egne klimaplaner, der omfatter et løfte om en CO2-reduktion på 50 procent allerede i 2025 og en helt CO2-neutral drift i 2050.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) forestod indvielselsen.

- Det her projekt er næsten for godt til at være sandt. Især for en grøn transportminister i en regering med en særdeles ambitiøs grøn dagsorden. Cykler kan måske ikke ligefrem redde verden – men det er ret tæt på, indledte Benny Engelbrecht sin tale.

Han fastslog, at regeringens klimamål om en reduktion af Danmarks CO2-udledning kun kan opnås, hvis transportsektoren bidrager med en meget markant reduktion.

- Derfor er det et rigtigt godt initiativ vi står med her i dag. For det bliver ikke nogen let opgave. Faktisk har jeg ikke svaret på, hvordan vi gør transportsektoren som helhed skal løfte opgaven. Derfor glæder det mig utroligt meget, at DHL tager udfordringen op og finder en løsning, der kan hjælpe med at løfte denne meget svære opgave, sagde transportministeren.

- Det store antal ”last mile” transporter belaster klimaet og skaber trængsel. Og det er ikke små til vi taler om, når det gælder distributionskørslen i Danmark. Varebiler tegner sig alene for omkring 16 procent af vejtransportens CO2-udledning. Det er nogenlunde lige så meget som den tunge transport – der vel og mærke omfatter både lastbiler og busser, sagde Benny Engelbrecht.

- Projektet her sender fire dieselvarebiler på pension og erstatter dem med nogenlunde det samme antal budcykler. Senere kommer der el-drevne varebiler til. Jeg er utroligt glad for, at cyklerne kommer først og at projeket her samlet kommer til at yde et lille, men vigtigt bidrag til en grønnere transportsektor, sagde ministeren.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145