23948sdkhjf

- Landbruget bør betale for vejskader

FDL er modstander af forslag om småvejspulje.

I sidste uge foreslog Landdistrikternes Fællesråd, at der burde oprettes en småvejspulje, som over fem år skulle opgradere vejnettet i de danske landdistrikter for 1 mia. kr.

- Vi foreslår konkret, at staten øremærker 500 mio. kr. over fem år til en pulje, som kommunerne kan søge og medfinansiere således, at de små veje uden for byerne opgraderes og udvides for én milliard kroner i alt, lød det fra formanden i Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Men landbruget bør selv bidrage til betaling af vejskader, lyder det nu fra Jens Groot – kontorleder i Frie Danske Lastbilvognmænd, FDL, der ikke er begejstret for forslaget.

FDL begrunder sin modstand med, at landbruget selv må være med til at finansiere vedligeholdelsen af vejnettet, som mange steder er under al kritik på grund af de tunge landbugskøretøjer.

- Det er ikke småpenge, det drejer sig om, når landbrugets kæmpe traktorer og andre køretøjer færdes på både små og større veje, siger Jens Groot og fortsætter:

- Vejkasserne brækker, når de store køretøjers højre hjulpar kører helt ude i kanten af vejene. Derfor er mange mindre veje på det nærmeste hullede og ujævne, og det koster en bondegård blot at lappe på skaderne. Derfor bør landbruget selv oprette en pulje. Man behøver ikke at være hverken asfaltarbejder eller økonom for at kunne regne ud, hvor stor en belastning det er, med tunge køretøjer som gyllevogne, korn/majs vogne, mejetærskere med flere. Det samme gælder for store traktorer, der ofte kører meget langt med kæmpemæssige læs af kartofler. Den slags transporter går også ud over en del af de større veje, og det betyder jævnlige reparationer, siger Jens Groot.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094