23948sdkhjf

Straksdomme til cabotagefuskere

H. P. Therkelsen A/S er fortsat under efterforskning i sag om falske fragtbreve.

To udenlandske lastvognschauffører og en administrativ medarbejder fra transportvirksomheden H. P. Therkelsen blev onsdag i sidste uge dømt for at have anvendt falske fragtbreve for at omgå cabotagereglerne.

De to chauffører og H. P. Therkelsen-medarbejderen var blevet anholdt dagen før og de tilstod alle tre forholdet. Derfor kunne Retten i Roskilde efter grundlovsforhøret afsige en såkaldt straksdom. De to lastvognschauffører blev begge idømt en måneds betinget fængsel, mens den administrative H. P. Therkelsen-medarbejder blev idømt fire måneders betinget fængsel.

Det fremgår af et tweet fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Firmaet efterforskes fortsat

Forud for dommene lå en større politiaktion, der involverede Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi og de øvrige tungvognscentre i Sydøstjyllands Politi og Nordjyllands Politi, rettet mod en transportvirksomhed i Padborg tirsdag. Her blev fire lastvogne beslaglagt og chaufførerne anholdt. En medarbejder hos transportvirksomheden blev også anholdt.

To af chaufførerne blev løsladt inden grundlovsforhøret.

- Vi har iværksat denne aktion for at sætte en stopper for lovovertrædelser i vognmandsbranchen. Der skal være lige vilkår og ordnede forhold for de virksomheder, der lever af at køre med fragt, og hvis enkelte virksomheder lever højt på at snyde systemet, så skal de standses og bringes til ansvar for deres handlinger, udtaler politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi, i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Her oplyser han, at politiet har stor fokus på overtrædelse af de begrænsninger, der gælder for udenlandske lastvognes indenrigstransporter i Danmark – den såkaldte cabotagekørsel.

Direktør rystet

Transportvirksomheden er ikke navngivet i pressemeddelelsen fra Midt- og Vestsjællands Politi. Men Danmarks Radio skriver, at det er transportvirksomheden H. P. Therkelsen A/S i Padborg, der er involveret i sagen.

Efter straksdommen har en angiveligt rystet direktør Peter Therkelsen fra H. P. Therkelsen i Padborg over for dr.dk bekræftet, at transportvirksomheden vil samarbejde med politiet om efterforskningen.

Her fremgår det også, at der er startet en intern undersøgelse i virksomheden.

- Vi har indskærpet vores procedure om kontrol af cabotagekørsel og indskærpet overfor medarbejderne, at uanset om der er sket noget eller ikke sket noget, er det på ingen måde tilladt, godkendt eller acceptabelt, at man anvender falske fragtbreve eller overtræder regler på anden vis, udtaler Peter Therkelsen til dr.dk.

Over for dr.dk har politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi vurderet, at overtrædelser, som dem virksomheden er sigtet for, kan udløse bøder i millionstørrelse.

Fagforbundet 3F har i årevis presset på, for øget politiindsats mod ulovlig cabotagekørsel. Derfor vækker politikationen og den hurtige domfældelse ros fra formanden for 3F Transport, Jan Villadsen, der på Twitter skriver:

»Hurtig indsats, efterforskning og domme fra politi og anklagemyndighed efter ny sag om piratkørsel og social dumping i Padborg. Spændene at se næste kapitel og udkommet af efterforskningen mod selve virksomheden H. P. Therkelsen.«

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125