23948sdkhjf

Vognmænd også udsat for cybertrusler

Alm. Brand øger fokus på cyberforsikringer for SMV’er.

I fremtiden vil cyberforsikringer være lige så vigtige som traditionelle forsikringer.

Det vurderer forsikringsselskabet Alm. Brand, som sætter ekstra fokus på cybertruslen hos små og mellemstore virksomheder - deriblandt vognmænd.

Ifølge Alm. Brand er det ikke kun store virksomheder, der er i fare for at blive udsat for cybertrusler. Også mindre virksomheder er i fare – heriblandt vognmandsvirksomheder, lyder det fra Alm. Brand:

- Cybertruslen for mindre virksomheder er faktisk endnu større, da sikkerheden her typisk er langt mindre, siger direktør for erhverv og landbrug i Alm. Brand, Peter Flemmer, og fortsætter:

- I yderste konsekvens kan et offer for cyberkriminalitet miste data over ordrer og faktureringer, ligesom kunderegisteret og ruteoptimeringen kan gå tabt. Alene det kan have næsten uoverskuelige konsekvenser for den ramte virksomhed. Derudover kommer der et driftstab i de dage eller uger, hvor det står på. Det kan hurtigt løbe op i mange penge, lyder det fra Alm. Brand-direktøren.

Ifølge Peter Flemmer køber stadigt flere en forsikring mod cyberangreb, så de har et sted at gå hen, hvis de bliver ramt og kan få hjælp til at komme videre.

- Men en forsikring gør det ikke alene. Den enkelte virksomhed bør også sikre sig, at deres digitale sikkerhed hele tiden er opdateret, siger Peter Flemmer.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125