23948sdkhjf

Vil skifte varevognen ud med lastbilen

Morten Pedersen besøgte Dekras jobmesse.

- Min far har været lastbilchauffør i mange år, og jeg har som barn været med som passager, så jeg har altid syntes, det er en spændende branche.

Ordene kommer fra 31-årige Morten Pedersen fra Randers, der var en af de mange nysgerrige, der havde valgt at møde op til Dekra Jobmesse i Nørresundby.

Han har kørt varevogn med kurertransport og madvareudbringning i tre år, så han er bekendt med livet på vejen. Nu går han dog rundt med en drøm om at skifte varevognen ud med lastbilen og således gå i farens fodspor.

- Jeg er tiltrukket af livet som chauffør, for jeg holder af at arbejde selvstændigt, at passe sig selv og have indflydelse på sin egen dag. Jeg har søgt ind på chaufføruddannelsen fra januar, og jeg forventer svar, når jeg har taget prøven den 10. december, siger Morten Pedersen.

Han tilføjer, at det vil være en kæmpe fordel for ham, hvis han forud for uddannelsen kan skaffe sig en elevplads, og det er blandt grundene til, han denne dag har taget turen til Nørresundby.

- Jeg håber at få noget inspiration og måske optimalt at finde en elevplads. Jeg har talt med flere og også fået nogle brochurer. Jeg er mere optimistisk nu, end da jeg kom. Indtil i dag kendte jeg kun til to steder, der søger elever, men nu ved jeg, at der er mange flere, end jeg havde regnet med. Eksempelvis små vognmænd eller de store byggemarkedskoncerner, der også kører ud med gods, siger han.

(Denne artikel er også bragt i Transport Tidende nummer 18).

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125