23948sdkhjf

- Vi er klar til grønnere fremtid

Esbjerg har forberedt sig til fremtid med mere vind, siger havnedirektøren.

Esbjerg Havn er verdens førende installationshavn inden for offshore vind. Halvdelen af alle havvindmøller, der er opsat i hele verden, er installeret herfra, og 50 procent af havnens omsætning stammer fra offshore vind-forretningen.

Det er en markedsposition, man på disse kanter har tænkt sig at kæmpe for at fastholde og udbygge.

Det skriver Dennis Jul Pedersen, havnedirektør i Esbjerg Havn, i Esbjerg havns nyhedsbrev.

- Klimaindsatsen samles mere og mere og bliver stærkere og stærkere. For Esbjerg Havn betyder det, at vi skal være klar til den fremtid, som tegner sig mere og mere klar i takt med politiske udmeldinger og udmeldingerne fra dansk industri. Heldigvis er vi godt i gang. På Esbjerg Havn har vi længe sat klima på dagsordenen og gjort det til en del af vores daglige arbejde. Mange arealer på havnen er gjort klar til en fremtid, hvor ikke mindst vind vil spille en større rolle, siger Dennis Jul Pedersen.

Han tilføjer, at der ikke må spildes tid i forberedelsen, hvis de store ambitioner skal indfries:

- Vindmølleparkerne bliver dog ikke bygget på en dag. Det tager to-tre år at forberede et udbud og herefter et par år at gennemføre udbuddet. Så de mange parker, som mange forventer, vil tidligst blive bygget fra 2023/24 og frem. Der må ikke spildes værdifuld tid, og vi skal også i Esbjerg gøre os yderligere klar med kapaciteter, koncepter og kompetencer, som de store ambitioner for fremtiden kræver. Det gælder både Esbjerg Havn, og ikke mindst de virksomheder, som udgør hubben. Vi skal gøre en stor, fælles indsats, men så er der også store muligheder bagefter, lyder det fra havnedirektøren.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14