23948sdkhjf

Minister ændrer ikke 25-timers reglen

Åbner dog kattelem for statslig investering i kapacitet til kortere ophold, lyder det.

Transportminister Benny Engelbrecht ændrer ikke ved 25-timers parkeringsbegrænsningen for lastbiler langs de statslige motorveje. Han mener ikke, de statslige rastepladser egner sig til, at chauffører opholder sig her mere end ét døgn.

Til gengæld vil han gerne drøfte, om staten bør investere i mere rastepladskapacitet til de kortere ophold.

Direkte svar til branchen

Debatten om 25 timers-reglen og de forhøjede bødetakster til lastbilchauffører, der ifølge store dele af branchen hver dag skaber problemer ude på de danske veje og – ikke mindst – rastepladser, er også nået til Christiansborg.

Ultimo august bad Transportudvalget ministeren svare på tre spørgsmål centreret omkring 25-timers reglen og rastepladskapacitet, og transportministeren har netop svaret skriftligt på udvalgsspørgsmålene.

I et af svarene henvender han sig direkte til den række af branchefolk, der har udtrykt bekymring i 25-timers- samt bødeforhøjelsesspørgsmålet; Kjeld Hougaard Jensen – 3F, Erik Østergaard - DTL, Carina Christensen - ITD, Jesper Kronborg - SLD, Martin Aabak – Danske Speditører, Michael Svane – DI Transport og Jesper Højte Stenbæk – Dansk Erhverv:

- Tak for jeres fælles henvendelse om rastepladskapacitet til lastbiler. Jeg har allerede haft lejlighed til at drøfte denne problemstilling med flere af jer på vores hilse-på-møder. Indledningsvist vil jeg gerne slå fast, at regeringen ikke agter at ændre ved tidsbegrænsningen på 25 timer på motorvejsrastepladser, som den tidligere regering indførte. Ligesom min forgænger er jeg af den overbevisning, at det ikke er statens ansvar at opfylde erhvervets behov for faciliteter til langtidsparkering. De statslige rastepladser er hverken egnet til eller anlagt med det formål at chauffører opholder sig her i mere end et døgn. Dertil er der simpelthen ikke de fornødne faciliteter, der sikrer ordentlige vilkår for chaufføren. Her har branchen et ansvar at løfte, som jeg mangler at se konkrete initiativer på. I en situation hvor branchen står over for vanskeligheder med at rekruttere nye chauffører, er det også vigtigt, at branchen ser indad, lyder det fra Benny Engelbrecht.

Kapacitet til kortere ophold?

Transportministeren åbner dog en kattelem i spørgsmålet om yderligere rastepladskapacitet til kortere ophold:

- For så vidt angår spørgsmålet om udvidelse af kapaciteten til lastbiler på motorvejsrastepladserne, har jeg allerede offentligt kommunikeret til mange transportorganisationer, at det kan blive et tema, som vi drøfter ved de kommende infrastrukturforhandlinger. Jeg ser dog en klar sammenhæng mellem, at branchen løfter sin del af ansvaret vedrørende langtidsparkering, og at staten investerer i mere rastepladskapacitet til de kortere ophold. På Vejtransportrådets næste møde i november 2019, vil Vejdirektoratet informere jer om deres analyser af rastepladskapaciteten og lastbilernes opholdstider, lyder det.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188