23948sdkhjf

Esvagt leverer ny SOV til MHI Vestas

Esvagt indsætter nybygget offshore service fartøj til tysk havvindmøllepark.

Esvagt har styrket sin position på markedet for servicefartøjer til offshore vindmøller med navngivningen af Esvagt Albert Betz i Eemshaven onsdag i denne uge

Skibet skal servicere havvindmølleparken Deutsche Bucht for MHI Vestas de næste 15 år.

Samarbejdet mellem MHI Vestas og Esvagt går denne måned ind i en ny fase, når den nybyggede Service Operation Vessel (SOV) ‘Esvagt Albert Betz’ indleder en 15-år lang servicekontrakt i Deutsche Bucht i den sydlige del af Nordsøen.

- Her skal Esvagt servicere MHI Vestas’ nyopførte 269 MW havmøllepark med i alt 33 havvindmøller, og nybygningen 'Esvagt Albert Betz’ er specialdesignet til opgaven, siger Gerner Eskelund, Project Director, Newbuilding and Projects i Esvagt:

- Vi har i designet af skibet både udnyttet ESVAGT’s store kendskab til SOV’er og erfaringer fra arbejdet i havmølleparker. Vi har optimeret designet, så skibet er tilpasset og indrettet specifikt til de opgaver, der venter, siger han i en pressemeddelelse fra Esvagt.

Stor fleksibilitet

SOV ‘Esvagt Albert Betz’ er et Havyard 831-design i stil med ‘Esvagt Mercator’, som aktuelt servicerer Nobelwind og Belwind 1 for MHI Vestas. Det nye skib skiller sig dog ud med en stribe detaljer og funktioner bygget specielt med henblik på serviceringen af parken i Deutsche Bucht.

- Den nye SOV er et godt eksempel på den fleksibilitet, der er i SOV-designet, siger Gerner Eskelund:

- Hvor adgangen til havvindmøllerne fra ‘Esvagt Mercator’ udelukkende sker via Esvagt’s egne STB 7 og STB 12 design (Safe Transfer Boats), har vi på ‘Esvagt Albert Betz’ installeret et fastmonteret walk-to-work-gangvejssystem. Det kræver, at man skal kunne holde positionen helt tæt på havvindmøllerne, og derfor er skibet udstyret med forøget kapacitet på thrustere og generatorer, siger Gerner Eskelund.

Innovative løsninger

Med en længde på 58 meter er 'Esvagt Albert Betz’ en relativ kompakt SOV. Der har været stort fokus på en optimal udnyttelse af pladsen – men også på at integrere flere innovative løsninger, som styrker både effektivitet og arbejdsmiljø:

- Det faste gangvejssystem er kombineret med en stor, trinløs person- og godselevator, som giver fuld adgang fra skibets stores til øverste dæk og videre til havvindmøllerne. I kombination med en integreret kranløsning bidrager det til et trinløst flow af reservedele, hvilket er et stort plus for arbejdsmiljø og effektivitet, siger Gerner Eskelund.

Velfærden for teknikerne er også i højsædet med eksempelvis fælles faciliteter, træningsrum, biograf og et stort udendørs område til afslapning.

Et stærkt samarbejde

Esvagt og MHI Vestas har samarbejdet siden 2008. I dag servicerer ’Esvagt Mercator’ havmølleparkerne Nobelwind og Belwind i Belgien, og med ‘Esvagt Albert Betz’ udbygges de stærke relationer yderligere.

Samarbejdet er til gensidig gavn, siger Flemming Ougaard, Chief Operations Officer i MHI Vestas:

- Med ‘Esvagt Albert Betz’ har vi udviklet et topmoderne skib, som bygger på MHI Vestas og Esvagt’s årelange fælles erfaring i sikkert og effektivt at få serviceteknikere til og fra møllerne. Skibet vil anvende helt ny teknologi i operationen, og vi ser frem til sammen med Esvagt igen at hæve barren for effektiv drift af en havmøllepark, siger Flemming Ougaard.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125