23948sdkhjf

DF klar til nye p-forhandlinger

- Men det giver god mening at vente på direktoratets evaluering, lyder det.

Hans Kristian Skibby er enig med store dele af transportbranchen, når det påstås, at der er akutte problemer på rastepladserne, hvor chauffører, der skal holde deres lovpligtige hvil, kun har valget mellem at parkere ulovligt eller overtræde reglerne om køre-og hviletid.

Det siger Dansk Folkepartis transportordfører i et interview med Transport Tidende:

- Jeg er enig med branchen og indstillet på at finde løsninger. Flere kommuner har haft gevaldige udfordringer med, at der holder vogntog ved vejkanter i mange industriområder. Det har vist sig vanskeligt at styre for kommuner, og tilsynsopgaven har været forsømt, til stor gene for andre virksomheder i nærområdet. Så løsningen er bestemt ikke bare at slække på parkeringsregler i landets industriområder, siger Hans Kristian Skibby.

Han tilføjer dog, at det vil være klogest at vente på Vejdirektoratets evalueringer på området, før der foretages indgreb.

- Det giver god mening at afvente direktoratets evaluering, men jeg er også obs på, at der er en tidsmæssig udfordring. Vognmænd og deres ansatte har krav på, at der også er brugbare tilbud, når transporterne holder stille. Men vi har også været vidne til en voldsom udnyttelse af de danske rastepladser til langtidsparkeringer og ”ventestationer” for primært østeuropæiske chauffører og deres biler. Ligeledes har mange transportcentre og cafeteriaer oplevet stor søgning til deres p-pladser, toiletter og vask, men desværre knap så stor søgning til at lægge omsætning de samme steder. Så politisk set skal vi håndtere den samlede opgave. DF er i hvert fald villig til at foretage nye forhandlinger, siger han.

Hans Kristian Skibby tilføjer, at Vejdirektoratets evaluering er så vigtig, at den bør færdiggøres hurtigst muligt.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141