23948sdkhjf

To dage med trafik

Velbesøgt Trafikdage 2019 er skudt i gang i Aalborg.

I går mandag åbnede Trafikdage 2019 – den 25. af slagsen.

Arrangementet finder sted i Aalborg Universitets bygninger på Rendsburggade 14 i den centrale del af den nordjyske fjordby 26.-27. august, og således var det også dekan Mogens Ryholt Poulsen, der bød velkommen til de cirka 300 brancheprofessionelle, der over to dage kan opleve danske og internationale indlæg om alt fra fremtidens drivmidler, big data, mobilitet, transportøkonomi, trafikplanlægning, og meget andet.

Mandagens indledningssession bestod af en rundbordsdiskussion, modereret af journalisten Kurt Strand, hvor en række brancherepræsentanter kunne stille spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht og Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested om regeringens forståelsespapir. Spørgsmålene rettede sig særligt mod, hvordan regeringen på transportområdet vil indfri målsætningen om en 70 procent reduktion af CO2-udledningen i 2030 sammenlignet med 1990-tal.

- Hvordan harmonerer de grønne ambitioner med at gå i en mere efterspørgselsstyret retning? Hvis nu efterspørgslen i højere grad ikke handler om at sætte sig ind i et tog, men at sætte sig ind i egen bil, lød et af de indledende spørgsmål fra Kurt Strand, hvortil transportministeren svarede:

- Vi er nødt til at betragte Danmark som varieret. I urbane områder er det let at være cyklist, mens man måske har brug for to biler, hvis man bor, hvor jeg bor i Sønderjylland. Og det er derfor, vi skal sikre os, at der kommer flere delebiler, og at de bliver grønne, sagde Benny Engelbrecht.

- Hvornår skal danskerne holde op med at sidde i kø, lød det herefter fra den prisbelønnede tidligere DR-journalist, denne gang rettet mod Henning Hyllested.

- Det skal ske på flere måder. Først og fremmest skal der være et kollektivt trafiktilbud kombineret med cykler, som man kan benytte sig af i store dele af landet. Vi kan ikke få det til at dække godt i alle egne af landet, men i store dele skal det være et kollektivt trafiktilbud, som eventuelt kombineres med, at man cykler eller kører i elbil ind til stationen, sagde Enhedslistens transportordfører og fortsatte:

- De sidste års regeringsregime har klart vist, at der skal finde en regulering sted, og at det typisk finder sted på priserne. Man har sat prisen på biler ned, taksterne ned på Storebælt, og så videre. Det har virket omgående. Det er grunden til, vi er ved at runde 2,6 mio. biler. Det er det stik modsatte på den kollektive trafik, hvor priserne er steget og steget, mere end inflationen tilsiger, lød det fra Henning Hyllested.

Læs mere om Trafikdage 2019 i næste nummer af Transport Tidende.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.137