23948sdkhjf

Verdens største luftfragtselskab

FedEx indtager fortsat pladsen som markedsledende.

Den amerikanske eksprestransportvirksomhed Federal Express (FedEx) er fortsat verdens største luftfragtselskab.

Det viser IATA’s opgørelse over verdens 25 travleste luftfragtselskaber i 2018; IATA 2019 World Air Transport Statistics, der laver opgørelsen målt på FTK – fragt-ton-kilometer (ét ton gods fragtet én kilometer).

Med en fremgang i luftfragtmængderne på 3,8 procent til 17,5 mia. FTK i 2018 mod 2017 fastholder FedEx positionen som markedsledende og verdens største luftfragtselskab.

Selskabet udvider desuden afstanden til listens andenplads, emiratarabiske Emirates, der med en flad vækst på 0,0 procent ligeledes fastholder positionen som verdens næststørste.

Qatar Airways indtager pladsen som verdens tredjestørste luftfragtselskab fra United Parcel Service (UPS), der må rykke en plads ned til nummer 4.

På plads nummer 5 og 6 finder man henholdsvis Cathay Pacific Airways og Korean Air, og således skal man helt ned til plads nummer 7, før man finder det første europæiske luftfragtselskab på listen; tyske Lufthansa, der i øvrigt efterfølges af luxembourgske Cargolux.

Højdespringere på listen er Turkish Airlines og United Airlines, der begge rykker tre pladser op til henholdsvis nummer 12 og 17. Turkish Airlines opnåede i løbet af 2018 desuden den største procentmæssige fremgang med en vækst i luftfragtmængderne på 24,6 procent.

Etihad Airways havde det ringeste år af alle på top 25 listen. Flyselskabet fra Forenede Arabiske Emirater noterede en tilbagegang i det forgangne år på 19,3 procent og dalede 6 pladser ned til listens nummer 25.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094