23948sdkhjf

Forloren Femern-protest

Tyske tunnelmodstandere hyrede skuespillere i hobetal til protestaktion.

Der hersker fortsat en betydelig skepsis i den tyske offentlighed over den faste forbindelse under Femern Bælt. Modstanden mod tunnelprojektet blev forleden markeret ved tre demonstrationer, hvor demonstranter i badetøj smurte sig ind i mudder.

Demonstrationerne var placeret på tre relevante steder. På øen Femern, hvor tunnelen går i land på tysk side. I Kiel, hvor delstatsregeringen og den forvaltningsmyndighed, der har godkendt projektet bor.

Den sidste demonstration fandt langt væk fra Femern i Leipzig, hvor den føderale tyske forvaltningsdomstol har sæde.

Bag demonstrationen står foreningen Beltretter (Bælt-redere), der angiveligt repræsenterer lokale modstandere af det 50 milliarder kroner dyre tunnelprojekt.

Hyrede skuespillere

Men Beltretter stolede åbenbart ikke på, at de var i stand til at samle tilstrækkeligt mange demonstranter til de tre protestaktioner. Derfor hyrede foreningen skuespillere – angiveligt til 60 euro stykket – der i en opstillet strandscene – smurte sig ind i mudder.

Det mener Beltretter nemlig bliver resultatet for de mange badegæster på Femern, når opgravningen af den rende, som tunnelelementerne skal nedsænkes i, går i gang.

Det er det regionale dagblad Lübecker Nachrichten, der har afsløret de tyske græsrødders forlorne tunnelmodstand.

Flere tyske politikere har betegnet aktionen som pinlig og undergravende for den demokratiske process.

Ingen skam

Nu skulle man tro, at Beltretter er sendt i skammekrogen af Lübecker Nachrichten afsløring af den kontant betalte ”folkelige” opbakning. Det er imidlertid ikke tilfældet.

Beltretter takker i et tweet i stedet Lübecker Nachriten for omtalen og anfører, at lobbyisterne bag Femern Bælt tunnel-projektet har brugt langt større – skatteyderbetalte – summer på at sælge den faste forbindelse til borgerne i Tyskland og Danmark.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126