23948sdkhjf

Dansk B-licens til TX Logistik

TX Logistik kan nu udføre godsbanetransporter på danske skinner i eget navn.

Transport- , Bygnings- og Boligministeriet har udstedt et såkaldt B-licens til det tyske godsbaneselskab TX Logistik AG (TL). Det betyder, at godsbaneoperatøren fremover kan udføre godsbanetransporter på danske skinner i eget navn.

B-licensen er ifølge en pressemeddelelse fra TX Logistik AG trådt i kraft 8. juni 2019.

Det er TX Logistik AGs svenske A-licens, der danner grundlaget for godsbaneoperatørens danske B-licens. Det vil sige, at danske myndigheder anerkender de generelle elementer i TX Logitiks svenske licens er gyldige i Danmark. Dermed har de danske myndigheder alene skulle validere TX Logistics operation med hensyn til særlige danske forhold.

- Det betyder, at vi nu har vores egne licenser i Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien, Holland, Danmark og Sverige, og dermed opfylder krave og procedurer i de pågældende lande på en ensartet og i henhold til et europæiske sikkerheds kontrol system, siger Mirko Pahl, der er CEO i TX Logitics.

Styrket netværk

Med det danske B-licens kan TXL tilbyde godsbanetransport med egne lokomotiver i alle de ovennævnte lande. En markant styrkelse af TX Logistiks netværk i Europa.

- Det danske B-licens udgør så at sige den brik, der fuldender puslespillet, siger Mirko Pahl.

TX Logistik forventer, at selskabet dermed vil stå stærkt rustet til yderligere ekspansion de nationale markeder i både Danmark og Sverige.

TX Logistik AG er et tysk godsbaneselskab, der siden 2007 har været fuldt ud ejet af Mercitalia Logistics S.p.A – der er et datterselskab under de italienske statsbaner – Ferrovie dello Stato Italiane. Selskabet beskæftiger omkring 580 ansatte og netværket dækker 11 europæiske lande.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142