23948sdkhjf

Danske Maritime 100 års jubilæum

Prins Joachim åbnede festdag for Danske Maritime på Nationalmuseet.

Selv om Danmarks tid som skibsbyggernation i form af store nybygningsværfter er fortid, så lever den maritime danske industri i bedste velgående. En bred vifte af danske maritime udstyrsfabrikanter, rådgivere kunne i går torsdag fejre sig selv på Nationalmuseet, der dannede ramme om brancheforeningen Danske Maritimes 100 års jubilæum.

Festdagen blev indledt af Prins Joachim, der startede med at konstatere, at de maritime erhverv er globale – og at det har de altid været.

- Danmark var og er en vigtig aktør i den globale skibsfart. Den danske maritime industri har spillet en væsentlig rolle for denne position. Danske maritime industrivirksomheder har i dag udviklet sig i en sådan grad, at man producerer løsninger til hele den globale skibsfart, sagde Prins Joachim.

Festdagen fortsatte med spændende og inspirerende indlæg fra iværksætteren Lars Tvede, der talte om, hvordan Danmark gøres til en succesfuld iværksætternation, og professor Steen Hildebrand, der talte om vækst og bæredygtighed.

Herefter var der politisk debat med deltagelse af Mette Frederiksen (S), Kristian Thulesen-Dahl (DF) og Kristian Jensen (V) inden dagen sluttede med en reception.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11