23948sdkhjf

Godsnedgang i Kiel

Flere passagerer og mindre gods i 2018.

Kiel Havn kunne notere en stigning i passagertrafikken på 4,2 procent til mere end 2,2 millioner passagerer. Men godsomsætningen kunne ikke matche 2017, hvor der gik 7,4 millioner tons over kaj på den nordtyske havn – en stigning på hele 14.3 procent i forhold til 2016.

Godsmængderne faldt i 2018 med 3,5 procent til 7,15 millioner tons.

- Efter to år med meget stærk vækst, blev resultatet på fragtområdet i Kiel Havn nogen svagere denne gang. Men økonomisk blev nedgangen opvejet af fremgangen i passagertrafikken, udtaler Seehafen Kiel GmbH & Co. KG’s adm. direktør, Dr. Dirk Claus.

Færgetrafikken udgør kerneforretningen på havnen i Kiel. Med en godsomsætning på seks millioner tons, udgør godstrafikken på færgerne 80 procent godstrafikken på havnen.

Færgeruterne til Norge opnåede en fremgang på 2,3 procent i 2018. Færgerne til de baltiske lande gik frem med 1,6 procent.

Modsat gik det på færgeruterne mellem Kiel og Göteborg i Sverige, der faldt med hele 10 procent. En af årsagerne til den markante nedgang på de svenske trafikker var ifølge Kiel Havn et langvarigt værftsophold for færgen Stena Scandinavica i starten af 2018, hvor færgen blev fik indbygget scrubbere.

Den ugentlige trafik til og Rusland – der er påvirket af sanktioner fra både Rusland og EU – holdt omtrent niveauet fra året før.

Bulkgods faldt med to procent til 1,2 millioner tons.

Ny cargofærge

Color Line Cargo indsatte forleden en decideret fragtfærge på ruten Kiel-Oslo. Ro-færgen øger kapaciteten på ruten med 80.000 lastenheder og har et potentiale, der kan øge den årlige volumen med 500.000 tons.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11