23948sdkhjf

DSV afgiver købstilbud på Panalpina

OPDATERET 09.10 - Panalpinas bestyrelse overvejer købstilbud på 26,5 milliarder kroner.

Danske DSV A/S har afgivet et uopfordret købstilbud på konkurrenten Panalpina på 170 schweizerfranc. Det oplyser den store schweiziske logistikudbyder i en kortfattet pressemeddelelse.

Her oplyses det, at Panalpinas bestyrelse nu overvejer tilbuddet i samarbejde med professionelle rådgivere.

DSV A/S har budt 170 schweizerfranc per Panalpina-aktie.

Det svarer ifølge finans.dk til en samlet pris på fire milliarder schweizerfranc – eller omkring 26,5 milliarder danske kroner.

Panalpina-aktien blev tirsdag handlet til 137 schweizerfranc. Dermed tilbyder DSV en præmie på 24 procent.

DSV bekræfter

DSV har her til morgen bekræftet, at selskabet har afgivet et købstilbud på Panalpina.

DSV’s købstilbud lyder på ganske rigtigt på 1,70 schweizerfranc eller 1,58 DSV-aktie per Panalpina-aktie.

»En kombination af DSV og Panalpina vil skabe et førende globalt transport- og logistik-selskab med betydelige vækstmuligheder og potentiale for værdiskabelse. En kobination repræsenterer en enestående mulighed for begge selskaber og deres respektive interessenter i form af aktionærer, ansatte, kunder og leverandører,« skriver DSV i en pressemeddelelse.

Panalpina er en global virksomhed, der tilbyder services inden for luftfragt, søfragt og 3-parts logistik. Selskabet beskæfitiger ifølge egne oplysninger omkring 14.000 ansatte fordelt på omkring 500 kontorer i 70 lande.

Danske DSV A/S købstilbud er det seneste i en lang række offensive opkøb – der har gjort DSV til en betydelig global logistikudbyder. Sidste efterår faldt et købstilbud på Ceva Logistics – der også er baseret i schweiz – på schweizisk klippegrund. Det skete efter Ceva Logistiscs fik støtte fra det store franske rederi CMA CGM, der øgede sin aktiebeholdning i Ceva markant, som et modsvar mod købstilbuddet fra DSV.

Til sammenligning beskæftiger DSV A/S omkring 45.000 ansatte i mere end 80 lande.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125