23948sdkhjf

DFDS fastholder forventninger trods brexit-modvind

Nyt forretningsområde i Middelhavet følger forventningerne.

Mens DFDS A/S indtog i Middelhavet med opkøb af et tyrkisk ro-ro-rederi, udvikler sig som forventet, så må rederiet notere en lavere markedsvækst i Nordeuropa på grund af usikkerhed omkring Storbritanniens udtræden af EU.

- Vi er glade for at fastholde forventningen om et EBITDA på over tre milliarder kroner for hele året, hvilket er en stigning på mere end 10 procent i forhold til sidste år. Vores nye fragtruter i Middelhavet udvikler sig som vi forventede ved købet. I Nordeuropa har virksomheder og forbrugere derimod brug for en afklaring om Brexit, før væksten kan fortsætte, siger Niels Smedegaard, CEO i DFDS A/S.

Omsætning og drift op

I 3. kvartal steg omsætningen 12 pct. til DKK 4,4 mia. hovedsageligt som følge af udvidelsen af rutenetværket i Middelhavet og øget omsætning fra passagerer i feriehøjsæsonen. Fragtomsætningen blev hæmmet af lavere vækst på grund af forøget usikkerhed om Brexit.

Endvidere påvirkede en stor logistikkontrakt omsætningen positivt i samme periode sidste år.

EBITDA før særlige poster steg 7 pct. til DKK 1.045 mio.

Fragtfremgang skuffer

Mængderne på fragtruterne steg 6 pct., hvilket var lavere end forventet, idet aktiviteter knyttet til Storbritannien gik ned i tempo, mens handelen mellem Europa og Tyrkiet blev negativt påvirket af en væsentlig devaluering af den tyrkiske lira (TRY) i august.

Antallet af passagerer steg 1%, og væksten i omsætningen per passager var højere end forventet.

Forventning 2018

Koncernens omsætning forventes fortsat at stige med omkring 10% i 2018. Som følge af lavere europæisk vækst indsnævres forventningsintervallet for EBITDA før særlige poster til DKK 3.000-3.100 mio. (2017: DKK 2.702 mio.) fra tidligere DKK 3.000-3.200 mio.

Forventningerne er uddybet i den engelske udgave af meddelelsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125