23948sdkhjf

DHL-topchef holder fast i vækstmål

PeP-divisionen trak DHL-koncernen ned i tredje kvartal.

Deutsche Post DHL Group har haft sine udfordringer med selskabets PeP-division (Post – eCommerce – Parcel).

Besværlighederne skyldes blandt andet nedgangen i postmængderne, og det store tyske logistikselskab har da også foretaget foranstaltninger, der skal vende skuden i divisionen.

Virkningerne lader dog fortsat vente på sig, og i årets tredje kvartal blev PeP-divisionen endnu en gang det sorte får i DHL-familien.

Fastholder forventninger

I perioden juli-september formåede DHL-koncernen samlet at øge koncernomsætningen med 1,4 procent til 14,8 mia. euro – cirka 110 mia. kr. I årets første ni måneder steg koncernomsætningen med 0,9 procent til 44,6 mia. euro.

Resultatet af den primære drift (EBIT) blev negativt påvirket af engangsomkostninger i PeP-divisionen (Post – eCommerce – Parcel). Driftsresultatet landede på 376 mio. euro – 458 mio. euro lavere end samme kvartal sidste år.

På trods af dette holder koncernen fast i de økonomiske målsætninger, der blandt andet omfatter et driftsresultat i 2020 på over 5 mia. euro, lyder det fra Frank Appel, administrerende direktør i Deutsche Post DHL Group:

- Deutsche Post DHL Group er fortsat i god form med vores grundlæggende vækstdrivere intakte. Det er især tydeligt i form af den fortsatte gode præstation hos vores DHL Express-, Global Forwarding, Freight- samt Supply Chain-divisioner i tredje kvartal. Vi løser udfordringerne i vores Post – eCommerce – Parcel division med beslutsomhed og gør gode fremskridt med implementeringen af de annoncerede foranstaltninger til forbedring af produktiviteten og omkostningsstrukturen, siger Frank Appel og fortsætter:

- Resultaterne af vores bestræbelser vil allerede være tydelige over de kommende år. Vi er overbeviste om, at vi vil nå indtjeningsmålene for 2018 og 2020, på trods af den markante stigning i makroøkonomiske risikofaktorer de seneste måneder som følge af eksempelvis handelskonflikter og valutasvingninger, siger DHL-topchefen.

DHL Express formåede i Q3 en omsætning på 3,9 mia. euro – en stigning på 7,2 procent, mens driftsresultatet steg 9,9 procent til 409 mio. euro.

Hos PeP-divisionen steg omsætningen med 0,6 procent til 4,3 mia. euro, mens driftsresultatet landede på -209 mio. euro mod +307 mio. euro i samme kvartal 2017.

I Global Forwarding, Freight steg omsætningen med 4,2 procent til 3,7 mia. euro, mens bruttoresultatet steg 4,2 procent til 887 mio. euro.

Supply Chain-divisionen noterede et fald i omsætningen på 5,7 procent til 3,3 mia. euro, mens driftsresultatet endte på 153 mio. euro – en stigning på 3,4 procent.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14