23948sdkhjf

Panalpina-vækst trods bølger

Usikkert søfragtmarked påvirker resultatet.

Den schweiziske transport- og logistikkoncern Panalpina kan se tilbage på årets første ni måneder med tilfredshed.

På trods af svingninger i transportsegmenterne formåede selskabet at øge bruttoresultatet med 8,9 procent til 1.116,2 mio. CHF (schweizerfranc), cirka 7,3 mia. kr.

Resultatet af den primære drift i koncernen landede efter Q3 på 83,2 mio. CHF – en stigning på 15,4 procent.

Stefan Karlen, administrerende direktør i Panalpina:

- I et år, der hidtil har været karakteriseret af spændte internationale handelsforbindelser, har vi øget rentabiliteten i koncernen sammenlignet med de første ni måneder af 2017. De makroøkonomiske usikkerheder i tredje kvartal resulterede i luftfragt- og søtransportmarkeder, der ikke var så stærke som forudset. Vi så et marked, hvor højsæsonen inden for søtransport var svagere end forventet. Luftfragtraterne steg, hvilket påvirkede vores margener som ventet, siger topchefen.

Usikre markeder

Panalpina formåede at øge luftfragtmængderne med 4 procent i årets første ni måneder. EBIT steg til 80,2 mio. CHF – en stigning på 15,4 procent.

På søfragtområdet gik det knapt så godt. Volumen faldt i perioden med 2 procent, hvorfor selskabets EBIT på søfarten landede på et tab på 5,3 mio. CHF.

- På grund af makroøkonomiske og politiske usikkerheder er det udfordrende præcist at forudsige dynamikkerne i luftfragtens højsæson og påvirkningen på rater og volumener i år, men vi har forberedt os omhyggeligt, sikret kapacitet til kunderne og sikret, at vi har været klar på landjorden i strategisk vigtige lufthavne. Inden for søfragt forventer vi stærke strømme til USA, men derudover moderat markedsvækst globalt, siger Stefan Karlen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125