23948sdkhjf

Fokus på multimodalitet

Havnekonference på Christiansborg.

Tidligere transportminister Hans Christian Schmidt og ADP A/S arrangerede for nylig havnekonference i Fællessalen på Christiansborg.

2018 er af EU udnævnt som The year of multimodality – multimodalitetens år. Konferencens hovedsigte var således også at adressere trængselsproblemerne på vejgodstransportområdet og hvordan der skabes incitamenter for forsyningskæden og dens kunder til at vælge multimodale løsninger.

Besøg fra EU-Kommissionen

Det var lykkedes arrangørerne at få Matthew Baldwin, vicegeneraldirektør fra EU-Kommissionens afdeling for mobilitet og transport, som dagens hovedtaler.

Direktøren fortalte, at han i arbejdet med multimodalitetens år har været overrasket over, hvor få der har taget notits af årets fokus.

- Meget få virksomheder overvejer at gøre brug af forskellige transportformer, og derfor risikerer multimodalitet at blive en idealistisk drøm. Men multimodalitet tilbyder muligheden for at gentænke transport, og vi skal som transportbranche selv træde i karakter og gå forrest, for det er vores ansvar, sagde Matthew Baldwin.

Trump truer

Michael Svane, direktør i DI Transport, var blevet bedt om at komme med sine bud på muligheder og trusler for det blå Danmark. Med sig havde han bogen ”Fire & Fury”, der beskriver livet i Trumps hvide hus.

- Trump står for et opgør med den multilaterale verden, der er grundlaget for samhandlen mellem økonomier. Han er en af de største trusler mod verdensøkonomien, søfarten og enhver anden form for transport. Jeg har hørt, at der er stor sandsynlighed for, at han bliver genvalgt, og det vil være trist, lød det fra Michael Svane.

DI-direktøren benyttede desuden lejligheden til at lufte over for de fremmødte landspolitikere sit og DI’s ønske om en langsigtet plan for dansk infrastruktur.

- Vejen til at styrke multimodalitet går gennem at styrke de enkelte transportformer. Derfor er det vigtigt, at vi får en langsigtet politisk plan for dansk infrastruktur og transport, sagde Michael Svane.

Infrastrukturkommission?

I den politiske debat med Hans Christian Schmidt og transportordførerne Kim Christiansen (DF) og Rasmus Prehn (S) var der desuden tilsyneladende enighed om, at vi her til lands snart har behov for en langsigtet plan for infrastrukturen. Hastigheden og fremgangsmåden var der dog nuanceforskelle på politikerne imellem.

Hans Christian Schmidt:

- Jeg tror ikke længere på, at vi kan lave en plan for infrastrukturen sådan pø om pø. Vi kan heller ikke være alene om det, så jeg foreslår er udvalg på tværs, så branchen får medejerskab på det. Jeg oplever, at vi nu har ramt det punkt, hvor vi er klar til at lave en langsigtet plan, og det er nu, vi skal have det gjort, for ellers tror jeg, vi forpasser muligheden sagde den tidligere transportminister.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156