23948sdkhjf

Motorvej til Kalundborg

Massivt pres for tilslutning til Holbækmotorvejen.

Kalundborgs tilslutning til Holbæk-motorvejen er efterhånden blevet til en lang historie. I øjeblikket er yderligere otte kilometer vej under opgradering. Men der er stadig en del kilometer, der skal finansieres før projektet når i mål. 

- Kalundborg Havn har den bedst tænkelige forbindelse ud til den blå motorvej og verdenshavene. Men det kniber stadig gevaldigt med vejforbindelsen til baglandet. Men en række af de store industrivirksomheder i Kalundborg har nu besluttet, at det bør være slut. 

- De er gået sammen om at lægge et massivt pres på regeringen og partierne på Christiansborg. Tidligere var det især behovet for en vejforbindelse, der matchede den tunge trafik til og fra færgerne, der var argumentet for en motorvejsforbindelse. Men nu handler det det ikke længere kun om trafik og asfalt. Det handler også om at sikre industrivirksomhedernes vækstmuligheder, fortæller Bent Rasmussen. 

Problemet er groft sagt pendlerne. Hvor nyuddannede tidligere gerne rykkede teltpælene og familien med til nye job, så har nyuddannede i dag typisk dannet en fast base tæt på uddannelsesstedet. 

- Derfor er de højteknologiske industrivirksomheder i Kalundborg i dag afhængige af, at mange medarbejdere pendler fra hovedstadsområdet. Den utilstrækkelige vejforbindelse gør det svært at fastholde dele den eksisterende arbejdskraft og tiltrække nye højtuddannede medarbejder. Derfor er det helt afgørende, at motorvejsforbindelsen bliver en realitet. Det vil kun koste omkring 1,4 milliarder kroner, siger Bent Rasmussen.

Han påpeger, at Kalundborgmotorvejen faktisk er indskrevet i regeringsgrundlaget for den siddende regering. 

- Der er også opbakning fra borgmestre på hele Sjælland og regionen. Derfor er der grund til at tro, motorvejsforbindelsen bliver en realitet inden for en overskuelig fremtid. 

Diplomingeniører 

Kalundborg har dog også fundet en anden vej til at skaffe den nødvendige arbejdskraft. Sidste år startede de første ca. 60 studerende på en nyoprettet diplomingeniøruddannelse i Kalundborg. 

- Ideen er, at dem der uddanner sig her, for en stor dels vedkommende vil få job her og de vil også bosætte sig lokalt, siger Bent Rasmussen. 

Diplomingeniøruddannelsen får nu selskab af en bioanalytiker-uddannelse og en elektrikeruddannelse. 

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109