23948sdkhjf

Rigtige aftaler til sunde kunder

Scanvo og Leasing Fyn mærker, at leasingmarkedet er i vækst.

Når kunderne handler transportmateriel hos Hårup-baserede Scanvo, ender det i cirka 80 procent af tilfældene med, at kunderne går derfra med en leasingaftale.

Scanvo har i de tilfælde 15 leasingselskaber tilknyttet, der adskiller sig fra hinanden ved at tilbyde forskellige løsninger til forskellige kunder, der således også har forskellige ønsker og behov.

Samarbejdet mellem Scanvo og Leasing Fyn går tilbage til 2012, og ifølge selskaberne skiller samarbejdet sig blandt andet ud ved, at man her ikke er bange for at byde velkommen til de kunder, der kan have nogle lidt særlige ønsker til en leasingaftale.

Rigtig finansiering

Scanvo Trucks Danmark A/S i Hårup køber, sælger og udlejer nyt og brugt transportmateriel. Bag rattet i virksomheden sidder Remi Nikolajsen, der som direktør og medejer stiftede Scanvo i 2010. Med næsten 40 års erfaring i branchen for lastvogne og transportmateriel, så han kort efter finanskrisen et hul i markedet, og i dag er Scanvo en forretning i sund udvikling.

Når kundernes behov afdækkes, ender det i fire ud af fem tilfælde med en leasingaftale, og hvis kunden ønsker det, udformer Scanvo en række forslag til leasingaftaler, der laves ud fra kundens karakteristika og ønsker.

- Nogle kunder er i forvejen tilknyttet et leasingselskab. Vi tilbyder dem bare nogle alternativer, og vi står altid på mål for de aftaler, vi laver med kunderne, siger Remi Nikolajsen, der har en fortid hos Scania-forhandleren Dieselhuset i Silkeborg og senere som brugtvognschef hos Volvo Danmark.

- Vi er selv en privatejet lille virksomhed, og derfor vil vi gerne have, at kunden har fået finansieret sit udstyr på den rigtige måde fra starten, hvis der eksempelvis opstår sygdom eller omlægning i driftsperioden. Hvis vi har været rådgiver i leasingprocessen, så kan vi ikke acceptere, hvis kunden pludselig står med noget udstyr, han skal optage gæld i eller slås med efterfølgende, siger Remi Nikolajsen.

Kigger mest på kunden

Scanvo har både store og små kunder. De fleste af de store kunder køber deres materiel, mens de små og mellemstore kunder kan se en fordel i at lease sit transportudstyr.

Hvis kunden er nystartet, har behov for materiel til en relativt beskeden pris eller har et ønske, der ligger uden for de sædvanlige rammer, kan det være en fordel at tilknytte et finansieringsselskab som Leasing Fyn, der i forhold til de største af slagsen har en mere beskeden størrelse og ofte også finansieringskonsulenter med friere hænder.

- Som mindre virksomhed kan jeg genkende fordelene ved de mindre leasingselskaber, for der træffes hurtige beslutninger og der lægges vægt på kunden. Hos nogle større leasingselskaber må bilen eksempelvis ikke være ældre end ti år, når leasingkontrakten udløber, siger Remi Nikolajsen.

Og det er et billede, Kim Alminde - finansieringskonsulent hos Leasing Fyn - kan genkende:

- Vi kigger ikke så meget på selve udstyret, men mere på kunden. Tror vi på ham, vil vi gerne have ham ind i folden. Så tror vi også på, at vi kan lave en god forretning med ham – også fremadrettet. Det handler ikke kun om at tage de ”gode”, men også de lidt mere specielle kunder, siger Kim Alminde.

Ifølge Remi Nikolajsen går det hurtigt ude i kundernes marked, og derfor kan der være behov for en stor grad af fleksibilitet, og det finder han hos Leasing Fyn.

- Leasing Fyn er løsningsorienteret. De tager hurtige beslutninger angående kunderne, og det er det, vi har brug for i en virksomhed som vores. Leasing Fyn har et godt team, der kan håndtere henvendelserne hurtigt, hvor det andre steder kan tage noget længere tid. Men det har også noget at gøre med kemi og relationer, siger han og tilføjer, at Leasing Fyn også tilbyder konkurrencedygtige priser:

- Hvis kunden får en opblæst pris, får vi de forkerte kunder ud at køre i markedet, og det er vi ikke interesseret i. Vi vil have sunde forretninger ud at køre. Vi samler på sunde kunder, for vi lever af, at de kommer igen og igen, siger Remi Nikolajsen.

(Denne artikel er også bragt i Danske Transport Mediers indstik "Transport Midtjylland").

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078