23948sdkhjf

Transportminister uforstående over P-nøl

Ole Birk Olesen (LA) kendte ikke til manglende kontrol af lastvognsparkering.

- Jeg er fuldstændig uforstående over for, at kontrollen ikke har været håndhævet i en periode, og jeg har givet udtryk for min utilfredshed over for de ansvarlige. Jeg noterer mig med tilfredshed, at Vejdirektoratet har meddelt Parkeringskontrol Nord, at de skal genoptage håndhævelsen i overensstemmelse med den politiske aftale, udtaler transportminister Ole Birk Olesen i en mail til Transport Tidende.

I mailen oplyses, at transport-, bygnings- og boligministeren har ikke været involveret i drøftelserne med Vejdirektoratet, men han er tilfreds med, at Vejdirektoratet har meddelt Parkeringskontrol Nord, at de skal genoptage håndhævelsen i overensstemmelse med den politiske aftale, der er indgået om begrænsning af lastvognes parkering på de 90 rastepladser langs motorvejsnettet til maksimalt 25 timer.

Baggrund

Selv om de nye – og omstridte – danske p-regler, der maksimalt tillader lastvogne at parkere i 25 timer på rastepladserne langs motorvejene, trådte i kraft 1. juli, er der til dato ikke udstedt en eneste p-bøde på 2.000 kroner.

Som Transport Tidende tidligere har beskrevet, så skyldes den manglende kontrolindsats usikkerhed om, hvorvidt de nye særlige danske p-regler strider mod EU’s regler om fri markedsadgang.

I aftes kunne områdechef i Vejdirektoratet, Gertrud Knudsen, oplyse til Lastbil Magasinet, at usikkerheden er ryddet af vejen efter en drøftelse med Parkeringskontrol Nord under Aalborg Kommune, som efter aftale med Vejdirektoratet står for kontrollen af de 90 motorvejsrastepladser og opkrævningen af den heftige p-bøde.

En afklaring, der kom få timer efter Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, over for Transport Tidende oplyste, at han ville tage sagen op med transportministeren.

- Det er jo ikke en beslutning, Parkeringskontrol Nord skal træffe. Jeg vil nu indskærpe over for Ole Birk Olesen, at der ligger en politisk aftale med udgangspunkt i finansloven. Så naturligvis skal der udskrives bøder, lød det fra Kim Christiansen (DF) sidst på eftermiddagen.

Få timer senere var tvivlen, som det fremgår ovenfor, åbenbart ryddet af vejen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063