23948sdkhjf

Medieomtale får gang i p-kontrol

Vejdirektoratet anmoder nu Parkeringskontrol Nord om at starte kontrol af lastvogne.

Efter drøftelser med Transport-, Bygnings- og Boligministeriet vil Vejdirektoratet nu sætte gang i ”syltet” kontrolindsats mod lastvogne, der holder parkeret på statens rastepladser langs motorvejene.

Det kom i går frem, at der ikke var udstedt én eneste parkeringsbøde til lastvogne, der har overskredet den nye maksimale p-tid på 25 timer, der trådte i kraft 1. juli.

Det skyldes, at Parkeringskontrol Nord – der ejes af Aalborg Kommune – har sat kontrolindsatsen i bero, allerede inden den kom i gang.

Over for Lastbil Magasinet forklarede chefen for Parkering Nord, Frode Nielsen, at det er et stærkt kritisk brev fra EU-Kommissionen til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, som har sået alvorlig tvivl om 25-timers reglens lovlighed i forhold til EU’s regler for fri og lige markedsadgang. Dermed blev der også sået usikkerhed om lovgrundlaget for kontrolindsatsen.

Den såkaldte åbningsskrivelse fra EU-Kommissionen er første formelle skridt på vej til en egentlig sag mod Danmark ved EU-domstolen.

Men over for Lastbil Magasinet oplyste områdechef Gertrud Knudsen i aftes, at denne tvivl nu pludseligt er ryddet af vejen, efter drøftelser med ministeriet.

DF: Selvfølgeligt udskrives bøder

Transport Tidende bad i går transportordførerne fra Venstre og Dansk Folkeparti om en kommentar til den manglende kontrolindsats.

Kristian Pihl Lorentzen (V) ønskede ikke at kommentere på sagen, og henviste i stedet til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Kim Christiansen (DF) var dog klar med en kontant kommentar.

- Det er jo ikke en beslutning, Parkeringskontrol Nord skal træffe. Jeg vil nu indskærpe over for Ole Birk Olesen, at der ligger en politisk aftale med udgangspunkt i finansloven. Så naturligvis skal der udskrives bøder, lød det fra Kim Christiansen (DF) sidst på eftermiddagen.

Få timer senere var tvivlen, som det fremgår ovenfor, åbenbart ryddet af vejen.

Transport Tidende har også bedt transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) om en kommentar. Men hans pressechef Mia Josiassen har endnu ikke svaret på henvendelsen. (Opdatering - Transportminister Ole Birk Olesen har kommenteret på sagen via Mia Joasiassen her:  Transportminister uforstående over P-nøl

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063