23948sdkhjf

CMA CGM køber sig ind i Zeebrugge

Overtager 10 procent af aktierne fra COSCO.

Det franske containerrederi CMA CGM – verdens tredjestørste af slagsen – oplyser, at selskabet har købt 10 procent af aktierne i CSP Zeebrugge Terminal.

En del af strategien

CMA CGM køber en tiendedel af havneterminalen fra China Shipping Ports Development Co. Limited, et 100 procent ejet datterselskab af COSCO Shipping Ports Limited, gennem sit eget datterselskab CMA Terminals.

Farid T. Salem, executive officer hos CMA CGM Group:

- Gennem denne investering er CMA CGM glad for at udvikle sit strategiske partnerskab med COSCO Shipping Ports og for at blive en del af Zeebrugge Terminals fremtid. Zeebrugge har en central placering i Europa, der, kombineret med CMA CGM’s service og kundeorienterede strategi, kan tilbyde mange nye muligheder til koncernens kunder. Investeringen er i tråd med koncernens globale strategi og vil styrke CMA CGM’s position på dybhavs-containerruterne, siger han.

CMA CGM er den største kunde hos CSP Zeebrugge og stod for en tredjedel af det samlede gennemløb i havnen i 2017.

Indvier kæmpeskib

Desuden har det store franske rederi nu også offentliggjort datoen for indvielsen af containerskibet CMA CGM Antoine De Saint Exupery, der er navngivet efter den franske pilot og forfatter, hvis fly forsvandt over Middelhavet under Den Anden Verdenskrig.

CMA CGM’s bestyrelsesformand og administrerende direktør, Rodolphe Saadé, får selskab af ingen ringere end den franske økonomiminister, Bruno Le Maire, når de to i fællesskab den 6. september i Le Havre svinger champagneflasken hen over kølen på det kæmpestore nye flagskib.

CMA CGM Antoine De Saint Exupery har en kapacitet på 20.600 TEU og er det største containerskib under fransk flag og blandt de ti største i verden. Det er 400 meter langt og 59 meter bredt.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109