23948sdkhjf

Tyskland mangler 50.000 chaufførsenge

Krav om lovpligtigt weekendhvil uden for førerkabinen kolliderer med virkeligheden.

Længe før EU-domstolen tidligerei år i et svar til en belgisk domstol fastslog, at lastvognschaufførers lovpligtige 45-timers weekendhvil, skal afholdes i egnede faciliteter uden for førerkabinen, har spørgsmålet rummesteret i EU-systemet.

Faktisk foreslog EU-Kommissionen allerede sidste sommer, et opgør med den årtier gamle praksis med at lastvognschauffører ”bor” i lastbilen. Et forslag, der var inspirereret af nye franske, belgiske og tyske fortolkninger.

Forslaget har sat den europæiske transportbranche i en alvorlig kattepine. Der er slet ikke egnede faciliteter, hvor lastvognsparkering kombineres med chauffør-hoteller med rimelige faciliteter i form af værelser, bad og toilet, mulighed for indkøb og adgang til rekreative aktiviteter.

Det skriver DVZ.de, der peger på, at kravet om weekendhvil ikke bare rammer europæisk vejgodstransport, men også transportkøberne, kommuner (der skal udpege egnede arealer og tillade anlæg af disse), samt de myndigheder, der skal håndhæve reglerne.

Ifølge beregninger, betyder et krav om weekendhvil uden for førerkabinen, at der er behov for omkring 50.000 chaufførhotelsenge alene i Tyskland, med tilhørende rastepladser.

De dukker næppe op over en nat. Det vil formentlig tage flere år, før der er tilfredsstillende rastepladsfaciliteter til rådighed.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078